De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Circuit Zandvoort blij
met extra geluidsdagen

Van onze Telesportredactie

   
 

HAARLEM - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben positief gereageerd op de aanvraag van het Circuit Park Zandvoort voor jaarlijks meer 'geluidsdagen' dan de huidige vijf. In principe besloten GS om het aantal dagen zonder geluidsbeperking met een dag te verhogen naar zes.

Daarnaast werd gehoor gegeven aan de wens van het CPZ om zes extra dagen mèt geluidsplafond te krijgen. De geluidsbelasting is voor deze dagen op maximaal 75 dB(A) bepaald waar die volgens de milieuvergunning regulier op 55 dB(A) is gesteld.

De provinciale overheid hield in haar besluitvorming rekening met het belang van het circuit om meer (internationale) races te kunnen organiseren. Tevens onderkende men het gunstig effect daarvan op de (locale) economie.Tegen de beslissing van GS kan door belanghebbenden tot en met 21 maart aanstaande bedenkingen worden ingediend. Daarna nemen GS een definitief standpunt in, waartegen eventueel bij de Raad van State beroep kan worden aangetekend.

Hoewel het een principebesluit van GS betreft en er nog diverse juridische mogelijkheden bestaan om het racecircuit in de wielen te rijden, reageerde CPZ-directeur Hans Ernst verheugd op de toestemming. "Dit is fantastisch. Het is precies wat wij graag wilden en ik ben blij dat de provincie met ons meedenkt. We hebben gemerkt dat ons jasje te krap is geworden; ook ten aanzien van de concurrentie in het buitenland", vertelde Ernst vanuit Florida waar hij dit weekeinde de 24 Uren van Daytona bijwoont.

Het circuit van Zandvoort opteert dit jaar voor FIA GT- en FIA sportscars maar staat nog onder voorbehoud op de racekalenders van deze internationale raceklassen. "Nu kunnen we gaan kijken hoe we die evenementen kunnen gaan invullen. Met de FIA GT-organisatie heb ik afgesproken dat we eind februari uitsluitsel geven. Men is op de hoogte van de aanvraag voor extra geluidsdagen", aldus Ernst.

Duncan Huisman is bij toeval de achtste Nederlandse coureur geworden die aanstaande zaterdag aan de 40ste 24 Uren van Daytona deelneemt. De vice-Europees toerwagenkampioen werd bij bezoek aan de race door Cor Euser gevraagd plaats te nemen in diens Marcos Mantis-team. Verder doen mee Jan Lammers (Crawford-Judd), Mike Hezemans (Dodge Viper), Klaas Zwart (Ascari-BMW), Peter van der Kolk, Pim van Riet en Stefan de Groot (allen Marcos Mantis).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 31 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.