De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Gifbeker voor
goed Feyenoord

   
 

AMSTERDAM - Het werd ten slotte een onvervalste kraker, daar in Eindhoven. Na 120 bloedstollende minuten en bij de stand van 1-1 moesten strafschoppen er aan te pas komen om de halve finalist aan te wijzen. Het werd PSV dat iets koeler was vanaf elfmeter. Leonardo II en Emerton misten voor de Rotterdammers en dat was er een te veel waardoor de Eindhovenaren met een historische 8-7 (!) door gaan in de Amstel Cup.

Feyenoord kon toch met opgeheven hoofd het stadion verlaten, want het maakte van dit kwart finaleduel een zeer aantrekkelijke pot. Feyenoord was voor rust de betere ploeg, PSV deelde in de tweede helft en een groot deel van de verlenging de dienst uit. Duidelijk werd wel dat beide clubs nog heel wat in petto hebben voor de eindfase van de competitie.

Het legioen had er lang op gewacht, maar gisteravond in de bekerkraker stond daar eindelijk Feyenoord. Geholpen door de snelle openingsgoal van Jon-Dahl Tomasson schudde de Rotterdammers een van hun beste wedstrijden uit de mouw. Uiteraard, het doelpunt na vijf minuten werkte als een mokerslag door bij PSV, dat vervolgens geen schim meer was van het elftal dat na een desastreus begin van de competitie aan een eclatante inhaalrace bezig was. Feyenoord had vooral de regie op het middenveld in handen. Kees van Wonderen hield Mark van Bommel in toom; Paul Bosveld ontpopte zich als een bevlogen stofzuiger. Achterin zat het ook snor. Twijfels waren er vooraf aan het meedoen van de jonge Glenn Loovens als vervanger van Ferry de Haan, maar de zoon van ex-SVV prof Hans speelde alsof-ie al jaren in Feyenoords hoofdmacht opgesteld stond.

Teleurstellend bleven opnieuw de flanken. Shinji Ono en Johan Elmander speelden louter in dienst van het elftal. De boys hebben nog veel krediet van Van Marwijk, maar die zal snel eieren voor zijn geld moeten kiezen. Bonaventure Kalou en Leonardo 1 kun je niet zomaar passeren. Nu moest alles weer komen van Pierre van Hooijdonk en Jon-Dahl Tomasson.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 31 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.