De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 11 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Voor zwerfkat op en neer naar Turkije
De dierenliefde van Ellie Boer en haar vriend Freddie Joling uit Stadskanaal is erg groot. Duizenden kilometers en honderden guldens hebben zij er voor overgehad om zwerfkat Shansli uit het Turkse Bodrum een thuis te geven.
Voor zwerfkat op en neer naar Turkije
Banken: 'Meldingswet belachelijk'
Nederlandse banken melden bij de overheid steeds vaker verdachte handelingen van hun rekeninghouders. Dit jaar rapporteren zij een recordaantal van 65.000 transacties waaraan een luchtje zou kunnen zitten. Dat is een stijging van 30 procent ten opzichte van vorig jaar en meer dan in alle overige Europese landen bij elkaar. De banken geven de schuld aan de overheid, die volgens hen onzinnig strenge regels oplegt.
Macrobioot hield zieken weg bij arts Macrobioot hield zieken weg bij arts
Als Nelissen uit alle macht iemand op macrobiotische wijze probeert te helpen, kan hem achteraf niet verweten worden dat het niet heeft geholpen. Zo verwoordde een getuige het gisteren tijdens de rechtszaak tegen de macrobioot. Het openbaar ministerie houdt hem verantwoordelijk voor de dood van twee patiënten. Nelissen (53) zou hen hebben weggehouden van de reguliere zorg.

Tekort aan agenten voor Elfstedentocht
Als de Elfstedentocht samenvalt met de euro-omwisselweken of het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, moet het schaatsevenement mogelijk worden afgelast wegens gebrek aan politiemensen. De provincie Friesland, de regiopolitie, de Vereniging Friesche Elfsteden en het ministerie van Binnenlandse Zaken overleggen wat er dan zou moeten gebeuren.
Tekort aan agenten voor Elfstedentocht
Veerman doet geen mond open Veerman doet geen mond open
Tot verbijstering en teleurstelling van de slachtoffers van de Volendamse cafébrand weigerde de eigenaar van café De Hemel, Jan Veerman, gisteren te getuigen voor de Haarlemse rechter-commissaris.
Máxima op pad met republikeinse
Oud PSP-fractievoorzitter Andrée van Es is een van de adviseurs die Máxima Zorreguieta wegwijs maakt in Nederland. De rol van Van Es is opvallend, omdat haar partij in de Tweede Kamer jarenlang pleitte voor afschaffing van de monarchie.

Vaccin op komst tegen blaasontsteking
Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht hebben veelbelovende proeven gedaan met een vaccin tegen blaasontstekingen. De eerste resultaten wijzen uit dat de stof het lichaam beschermt tegen de ziekmakende bacteriën.
Neushoorns verzoenen zich
Deze twee mannetjes-pantserneushoorns in Dierenpark Amersfoort hebben de vrede letterlijk al knuffelend getekend. Tot voor kort konden de dieren elkaars bloed wel drinken en maakten ze voortdurend volop ruzie.
Neushoorns verzoenen zich

Soldaat 3e klas
De landmacht krijgt er een rang bij. Iemand in opleiding bij een van de schoolbataljons, wordt soldaat derde klasse.
Al 150 gevangenen te vroeg vrij
Het Nederlandse gevangeniswezen verkeert in een acute crisis waardoor de laatste maanden bijna 150 verdachten en gedetineerden vanwege een chronisch tekort aan cellen vervroegd naar huis zijn gestuurd. Minister Korthals (Justitie), die de situatie in een brief aan de Tweede Kamer ernstig noemt, neemt een fors aantal noodmaatregelen.
Voorlopig laatste kus Voorlopig laatste kus
Zes maanden zal het standaardfregat Hr. Ms. Philips van Almonde het thuis zijn van Barry van Erp, die hier van vrouw Yvonne en zoontje Boy afscheid neemt. Het schip vertrok gistermiddag vanuit Den Helder richting Perzische Golf om de Amerikanen te ondersteunen bij de strijd tegen het Al-Qaeda netwerk van Bin Laden. Het fregat zal inlichtingen verzamelen en andere schepen escorteren.
Internet favoriet voor
verkoop gestolen spul

Internet wordt vaak gebruikt voor het aanbieden van gestolen spullen. Op talloze sites worden van diefstal afkomstige zaken aangeboden.

Nederlanders vrezen islam
Dertig procent van de Nederlanders vindt dat de islam een buitengewone bedreiging vormt voor de samenleving waartegen een koude oorlog is gerechtvaardigd.
'Schikkingen boven ton voorleggen'
Minister Korthals van Justitie wil dat schikkingen van boven de 100.000 gulden voortaan aan hem worden voorgelegd. Het Openbaar Ministerie moet bovendien in de toekomst terughoudender omgaan met hoge schikkingen.
'Schikkingen boven ton voorleggen'
Kind blijft steeds langer thuis
In 2050 zal de helft van alle Nederlandse moeders van rond de vijftig jaar nog de zorg hebben voor een of meer thuiswonende kinderen. Nu ligt dat aandeel veel lager; ongeveer een kwart van de moeders in deze leeftijd heeft een jongste kind van middelbare-schoolleeftijd.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.