De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 7 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

Kruistocht van de Tour de France Kruistocht van de Tour de France
Drie jaar na het grootste dopingschandaal in de geschiedenis van de topsport werd de handschoen met trillende handen opgepakt. Begin april presenteerde de Tour-organisatie een ambitiues plan van aanpak waarmee de kruistocht tegen doping van nieuwe wapens wordt voorzien.
Kruistocht van de Tour de France
Armstrong: Eens dood door kanker
Armstrong: Eens dood door kanker
Lance Armstrong is de te kloppen grote vedette in de Tour de France. De tweevoudig winnaar van 1999 en 2000 overwon een paar jaar geleden een gevecht tegen kanker aan een van de teelballen. Niemand geloofde meer in Armstrong die meer dood dan levend was. Maar met een ongekende verbetenheid en wilskracht vocht Armstrong zich terug in het leven van zijn gezin en de wielesport.
Armstrong: Ik niet alleen favoriet Armstrong: Ik niet alleen favoriet
Alleen het tromgeroffel ontbrak. Het leek wel alsof Rocky Bilbao een dampende arena betrad. Héél de wereld stond eventjes op de kop toen Lance Armstrong in Duinkerken arriveerde.
Rabo-renners klaar voor tourfeest
De ploegen zijn er: het feest kan beginnen! Vanmiddag start in het Franse Duinkerken de Ronde van Frankrijk met de 8 km-lange proloog. Gisteren was er de traditionele ploegenvoorstelling.
Rabo-renners klaar voor tourfeest
Activering nieuw transfersysteem
Activering nieuw transfersysteem
De leden van de FIFA zullen vandaag een statutenwijziging aannemen, waardoor het congres tegelijkertijd akkoord gaat met het nieuwe transfersysteem, waarover FIFA, UEFA en Europese Unie in maart overeenstemming bereikten. Overigens dient op 27 juli een kort geding in Brussel van de internationale spelersvakorganisatie FIFPro om het bereikte compromisakkoord van maart nietig te verklaren.
Steels blijft bij Mapei
Tom Steels verlengt zijn contract bij Mapei met nog twee jaar.

Copa America gaat toch door
De Copa America wordt van 11 tot en met 29 juli in Colombia gehouden.

Tennis Masters Cup Sjanghai
De Tennis Masters Cup vindt in 2002 plaats in Sjanghai, de Chinese stad met de meeste inwoners.
Feestje van Henman uitgesteld
Er was op Wimbledonpark zelfs een extra megabeeldscherm neergezet om zo veel mogelijk tennisfans te laten genieten van hun eigen Tim Henman.

Geluk lacht Rafter toe
Pat Rafter kon het niet geloven, dat hij de finale van Wimbledon 2001 had gehaald. Zijn vechtlust tegen Agassi werd beloond.

Glamour scoort hoog bij vrouwentennis
Glamour scoort hoog bij vrouwentennis
Het blijkt dat sommige mooie sexy tennisspeelsters meer geld bedingen voor hun deelname aan een toernooi dan speelsters die beter presteren, maar er niet zo goed uitzien. Het is een van de grote geheimen van het vrouwentennis, die nu onthuld worden in het boek 'Venus Envy' van de befaamde tennisjournalist John Wertheim. De inhoud van het boek slaat als een bom in in de internationale tenniswereld.
NOS en Canal+ niet
welkom in de Kuip

Feyenoord gaat niet akkoord met de afspraken die de Eredivisie NV (ENV) in een conceptovereenkomst met de NOS en Canal+ heeft gemaakt.

Schaatser Bos neemt
deel aan GP Jan Derksen

Vanavond wordt in het Velodrome Amsterdam de 8e Grand Prix Jan Derksen verreden. De Italiaan Roberto Chiappa is de te kloppen man.
Schorsing Davids en Couto voorlopig gehandhaafd
De wereldvoetbalbond FIFA heeft het protest van de KNVB en de Portugese voetbalbond, dat de schorsing van Edgar Davids en Fernando Couto onreglementair zou zijn, naast zich neergelegd. De voorlopige schorsing, opgelegd door de Italiaanse voetbalbond voor de spelers van respectievelijk Juventus en Lazio Roma, blijft gehandhaafd.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.