De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 11 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

McVeigh betuigt spijt over slachtoffers
Timothy McVeigh, die vanmiddag om 14.00 uur (Nederlandse tijd) ter dood wordt gebracht, noemt de bomaanslag in Oklahoma City een "legitieme daad" in zijn eenmansoorlog tegen de Amerikaanse overheid.
McVeigh betuigt spijt over slachtoffers
Israel voelt zich door eigen mensen verlaten
Bij alle internationale pogingen om het vredesproces weer op gang te krijgen, voelt Israël zich nadrukkelijk in de steek gelaten door joden elders in de wereld die uit angst voor verdere aanslagen massaal hun bezoek aan het 'moederland' afzeggen.
Guerrilla in Nepal roert zich Guerrilla in Nepal roert zich
Een strijder van de maoïstische rebellen in Nepal spreekt enige duizenden dorpelingen toe in het bergplaatsje Piscar, ten oosten van de hoofdstad Kathmandu. Sinds het bloedbad op 1 juni onder de koninklijke familie in de bergstaat tussen India en China is het uiterst onrustig in het land. In een krantenartikel werd het leger opgeroepen om de regering van Koning Gyanendra omver te werpen.

Tony Blair heeft zijn handen vol aan Noord-Ierland
De belangrijkste kwestie voor de herkozen Britse premier Tony Blair zal Noord-Ierland worden. Het vredesproces dreigt daar ernstige vertragingen op te lopen door het verlies van de Ulster Nationalisten.

Lijkresten ramp Kaprun gedumpt in massagraf
De begin dit jaar gevonden lijkresten van slachtoffers van de brandcatastrofe in Kaprun zijn heimelijk in een massagraf in Salzburg bijgezet, zo onthult vandaag het Duitse weekblad Focus de uiterst pijnlijke affaire.
Mohammad Khatami massaal herkozen
Mohammad Khatami is met een overweldigend aantal stemmen herkozen tot president van Iran. Volgens de officiële uitslag van het ministerie van Binnenlandse Zaken stemden vrijdag ruim 21,6 miljoen Iraniërs op de 57-jarige Khatami, oftewel 76,9 procent van alle kiezers. Met hun stem voor Khatami, de enige gematigde van de negen presidentskandidaten, gaven de Iraniërs aan hervormingen in hun land te willen.
Mohammad Khatami massaal herkozen

Korter zwanger door drop
Vrouwen die tijdens hun zwangerschap heel veel drop eten maken kans dat hun kind te vroeg geboren wordt.
Ruggiero en Tremonti boegbeelden in<BR>nieuw kabinet Silvio Berlusconi Ruggiero en Tremonti boegbeelden in
nieuw kabinet Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi heeft gisteren in het paleis van de Italiaanse president Carlo Azeglio, Ciampi de Quirinale, zijn nieuwe kabinet gepresenteerd. "Het spijt me dat ik jullie zondagochtend heb moeten laten komen, maar het is een snelle beslissing geweest", zei Berlusconi met een lach tegen de aanwezige journalisten.
"Strijd Macedonië ook in de steden"
De Albanese rebellen in Macedonië hebben gisteren gewaarschuwd dat zij hun strijd zullen uitbreiden naar de grote steden, wanneer de regeringstroepen niet voor vanochtend zouden zijn opgehouden met hun beschietingen van guerrillastellingen.

Reuma-middel werkt tegen huidziekte
Er gloort hoop voor de duizenden patiënten met de huidziekte psoriasis. Amerikaanse wetenschappers hebben bij een beperkte groep patiënten aangetoond dat door het geneesmiddel infliximab een groot deel van de huiduitslag verdwijnt.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.