De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 11 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

Verdachtenbank vol coureurs
"Sodemieter maar op!" Met deze duidelijke boodschap wil Mario Cipollini de nestbevuilers zo snel mogelijk uit het peloton verwijderen. Ook de Italiaanse supersprinter heeft zijn buik meer dan vol van de reeks dopingschandalen waarmee de Ronde van Italië drie weken lang werd besmeurd en de wielersport voor de zoveelste keer in de afgelopen jaren in een kwaad daglicht plaatste.
Verdachtenbank vol coureurs
'GUGA DE MAGIËR'
'GUGA DE MAGIËR'
Met het tekenen van het door hemzelf beroemd gemaakte hart in het gravel werd de trilogie bezegeld. Gustavo Kuerten veroverde gisteren voor de derde keer in zijn carrière de titel op Roland Garros door in de finale zijn Spaanse tegenstander Alex Corretja in vier sets te verslaan: 6-7, 7-5, 6-2, 6-0.
Historische dubbelzege van Schumacher-broers
Historische dubbelzege van Schumacher-broers
Hoe Mika Hakkinen zich voelde nadat hij achter twee Schumachers was gefinisht in de Grand Prix van Canada? "Ik ben blij", liet hij tot verrassing van iedereen weten. Om er na een korte stilte aan toe te voegen: "Dat er geen drie Schumacher-broers zijn..."

Beloning Verstappen blijft uit Beloning Verstappen blijft uit
Hij was woest. Jos Verstappen had uitzicht op WK-punten, maar een blunder van het team en remproblemen zorgden ervoor dat alle moeite van de Nederlandse coureur tevergeefs was.
Napoli verpest feest AS Roma
De titelstrijd in de Serie A wordt net als vorig seizoen op de slotdag beslist. Acht minuten voor het eindsignaal tegen AS Napoli waande AS Roma zich voor het eerst sinds 1983 kampioen van Italië. Totdat Napoli via Pecchia alsnog op 2-2 kwam in de wedstrijd, die door rellen werd overschaduwd.

Van Wely alleen aan de leiding
Loek van Wely heeft de leiding genomen in het Europees kampioenschap schaken. De grootmeester uit Tilburg versloeg in de achtste ronde met zwart de Rus Asejev. Een dag later remiseerde hij met de Tsjech Timosjenko. Na negen ronden heeft hij zeven punten.
Eind goed, al goed
Misschien is het feit dat Jennifer Capriati en Kim Clijsters beiden geheel op eigen kracht het court central van Roland Garros verlieten nog wel het meest wonderbaarlijke van de waanzinnige vrouwenfinale, die zaterdag in 141 onwaarschijnlijke minuten voorgoed deed vergeten hoe 'tam' het vrouwentoernooi tijdens de Franse Open tot aan die eindstrijd was geweest.
Eind goed, al goed

Simoni wint Giro
Gilberto Simoni heeft voor de ogen van staatssecretaris Vliegenthart de Ronde van Italië op zijn naam geschreven.
FC Volendam verovert koppositie
De nacompetitie is een valstrik. Dat heeft Fortuna Sittard inmiddels aan den lijve ondervonden. De Limburgse club heeft een uitermate geroutineerde selectie en dacht de klus op klasse te kunnen klaren. In het derde duel verloor Fortuna evenwel met 1-0 van FC Volendam, waardoor de Limburgers in de rangschikking van poule A plotsklaps FC Volendam boven zich en Telstar naast zich moeten dulden.

Zwolle hoopt tegen beter weten in
Met een tevreden knipoog maakte Dwight Lodeweges kortgeleden kennis met het lijstje opponenten in de nacompetitie. Na het derde duel tegen Telstar staarde Lodeweges echter gedesillusioneerd voor zich uit. Ontgoocheld over weer een fletse remise. "We worstelen met vorm, twijfel en zelfvertrouwen. Ongrijpbaar. Maar wel teleurstellend", zuchtte de scheidende coach.
Sparta op koers
Sparta op koers
Een tasje met zelfvertrouwen. Dat sleepte Willem van Hanegem met zich mee toen hij zich als trainer van Sparta op het Kasteel meldde. Toch hebben sinds de entree van 'De Kromme' maar weinig Spartanen hun voordeel gedaan met dat tasje. Een speler die dit zeker wél heeft gedaan, is linksbuiten Nourdin Boukhari. In de nacompetitie vervult de 20-jarige Rotterdammer tot op heden een sleutelrol. Zo had hij met twee assists en een prachtgoal een overweldigend aandeel in de 3-1 zege van Sparta op stadsgenoot Excelsior. Door dit resultaat blijft Sparta aan de leiding in groep B en maakt Excelsior geen kans meer op promotie.
Cambuur op de Utrechtse toer
Cambuur gaat op de Utrechtse toer. Het heeft afgelopen seizoen een poosje geduurd, maar gaandeweg heeft Gert Kruys, als oud-speler een gevierd mannetje in de Domstad, zijn fanatisme kunnen overbrengen op zijn ploeg. De Leeuwarders hebben vleugels gekregen. Net als bij FC Utrecht zou de enorme strijdlust een hoofdprijs kunnen opleveren, want Cambuur deelt na de klinkende zege op Go Ahead Eagles (4-2) de koppositie in poule B met Sparta. Woensdag staat de tweestrijd tussen de lijstaanvoerders op het programma.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.