De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 11 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Ruggiero en Tremonti
boegbeelden in nieuwe
kabinet-Berlusconi

Van onze correspondent

   
 

ROME - Silvio Berlusconi heeft gisteren in het paleis van de Italiaanse president Carlo Azeglio, Ciampi de Quirinale, zijn nieuwe kabinet gepresenteerd. "Het spijt me dat ik jullie zondagochtend heb moeten laten komen, maar het is een snelle beslissing geweest", zei Berlusconi met een lach tegen de aanwezige journalisten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 19kb)
Renato Ruggiero. (Foto: AP)
Minister van Buitenlandse Zaken wordt Renato Ruggiero, een belangrijk visitekaartje van Berlusconi voor de buitenwereld. Ruggiero was voorzitter van de Wereldhandelsorganisatie en is aanbevolen door mensen als de legendarische Amerikaanse ex-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger en Fiat-baas Gianni Agnelli. Minister van Economische Zaken wordt de competente Giulio Tremonti.

Een verrassing is de benoeming van de leider van de Noord-Italiaanse partij Lega Nord Umberto Bossi als minister van Hervormingen. Dat betekent dat hij zich vooral moet bezighouden met de decentralisatie van de macht van Rome naar de regio's in Italië.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Giulio Tremonti. (Foto: AP)
Dat zal een heikel punt worden voor het kabinet-Berlusconi. Voor Bossi, die lange tijd vocht voor de afscheiding van het Noord-Italiaanse 'Padania' van de rest van Italië, zullen deze hervormingen nooit radicaal genoeg zijn. Bossi liet eind 1994 het eerste kabinet-Berlusconi vallen, maar zijn partij Lega Nord is nu kleiner dan toen.

Van de 24 ministeries zijn er negen zonder portefeuille. Ze zijn verdeeld overeenkomstig de grootte van de partijen na de verkiezingsuitslag van 13 mei. Berlusconi's Forza Italia, de grote winnaar van de verkiezingen, heeft met negen ministeries het grootste deel gekregen.

Vice-premier wordt Gianfranco Fini, leider van de rechts-nationalistische partij Alleanza Nazionale. Fini, al jaren trouw bondgenoot van Berlusconi, veranderde zijn neofascistische partij MSI begin 1995 in de huidige AN. De partij krijgt vijf ministeries. • Tremonti • Ruggiero




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 11 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.