De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 2 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

De Velde zet koers naar Noordpool De Velde zet koers naar Noordpool
"Naar deze dag heb ik jaren verlangd", zei zeezeiler Henk de Velde, die met zijn schip 'Campina' uit Amsterdam richting IJmuiden vertrok, waar hij de laatste hand zal leggen aan de voorbereiding van zijn wereldreis, die hem als eerste zeiler door de Noordelijke IJszee boven Siberië moet brengen. "Ik ga naar gebieden waar nog nooit een zeiler is geweest. Dit wordt het avontuur van mijn leven. "De Velde wil dit keer rond de Noordpool naar de Zuidpool varen.
Zware eisen tegen TVM-trio
Openbaar aanklager Philippe Laumosne heeft tegen het TVM-trio Cees Priem, Andrei Michailov en Jan Moors zwaardere straffen geëist dan er een half jaar geleden in de Festina-affaire werden geclaimd. Zware eisen tegen TVM-trio
Winnen onbekend voor Estland Winnen onbekend voor Estland
Voor Estland is verliezen met kleine cijfers acceptabel en gelijkspelen een wonder. "Maar winnen we, dan moeten ze er hier een nieuw woord voor uitvinden", glimlacht Arno Pijpers de bondscoach van Estland.

"Schorsing Davids actie van Blatter"
Edgar Davids speelt zeker niet tegen Estland. Gisteren kreeg directeur betaald voetbal Henk Kesler van de FIFA te horen, dat de schorsing voor de international gehandhaafd blijft.
Dramatisch afscheid voor Andy Roddick
Als Andy Roddick nog niet bijgelovig was, is hij het na gisteren beslist wel. Twaalf duels op rij bleef hij ongeslagen. Zijn dertiende partij werd hem gisteren bijna letterlijk fataal, want in de derde ronde van Roland Garros ging Roddick tijdens zijn duel tegen Lleyton Hewitt akelig onderuit.

Sunderland in beeld voor Vennegoor of Hesselink
Na Feyenoord en PSV is ook het Engelse Sunderland in de markt voor Jan Vennegoor of Hesselink. De spits van FC Twente moet de opvolger worden van de Ierse international Nial Quinn. Tenminste dat is wat Peter Reid, manager van de club uit de Premier League, graag wil.
Spits EVV Eindhoven verdacht van moord Spits EVV Eindhoven verdacht van moord
Profvoetballer Ismail Ayaz (22) van EVV Eindhoven zit in België in de gevangenis op verdenking van eerwraak-moord op een 32-jarige Belg. De spits, die door Fortuna Sittard verhuurd is aan Eindhoven, ontkent elke betrokkenheid. Hij blijkt twee dagen na de thuiswedstrijd EVV-Volendam gearresteerd in zijn woonplaats Genk (B). Gisteren is ook zijn vader Ibrahim opgepakt.

Ajax rond met Hossam
Ajax heeft de Egyptische international Ahmed Hossam voor vijf jaar vastgelegd.
Twee getapte moppies
Op het tappen van Belgenmoppen staat in het Oranjekamp inmiddels de doodstraf. Respect voor de zuiderburen is op zijn plaats, nu zij hun Nederlandse tenniscollega's op alle toernooien de loef afsteken.
Twee getapte moppies
Premières bij Pinksterraces Premières bij Pinksterraces
Tijdens de Pinksterraces van aanstaande maandag zal de nieuwe, hoofdtribune op het Circuit Park Zandvoort in gebruik worden genomen. Ook de nieuwe Fly You Clio Renault Sport Cup beleeft zijn première.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.