De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 2 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Spits EVV Eindhoven
verdacht van moord

door Joan van den Dungen

   
 

EINDHOVEN - Profvoetballer Ismail Ayaz (22) van EVV Eindhoven zit in België in de gevangenis op verdenking van eerwraak-moord op een 32-jarige Belg. De spits, die door Fortuna Sittard verhuurd is aan Eindhoven, ontkent elke betrokkenheid. Hij blijkt twee dagen na de thuiswedstrijd EVV-Volendam gearresteerd in zijn woonplaats Genk (B). Gisteren is ook zijn vader Ibrahim opgepakt.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Profvoetballer Ismail Ayaz (22) van EVV Eindhoven. (Foto: Dijkstra bv)
De Belgische justitie verdenkt de voetballer van Turkse afkomst van medeplichtigheid aan de moord op Wilfried Hauben uit Genk. Het slachtoffer werd op 23 april met een metalen pijp de schedel ingeslagen toen hij zijn auto in de garage wilde zetten. Het motief zou een eerwraak zijn, omdat Hauben Ayaz' zusje zou hebben willen versieren. De vader wordt beschouwd als opdrachtgever. De politie heeft in Ayaz' schuur het vermoedelijke moordwapen, een stuk verwarmingsbuis, in beslag genomen.

Volgens Ayaz' advocaat mr. V. van Aelst heeft een medegedetineerde verklaard dat Ayaz tegenover hem een bekentenis heeft afgelegd. De raadsman noemt een eerwraak onlogisch. "Mijn cliënt heeft allang afstand gedaan van oude volksgebruiken uit zijn geboorteland. Hij heeft zich aangepast."

In de voetbalwereld is de arrestatie hard aangekomen. Ismail Ayaz, die bij PSV is opgeleid, wordt als een groot talent beschouwd. In zijn PSV-tijd was hij de oogappel van Tonny Bruins Slot, die hem een wereldspits noemde. Sinds Ayaz bij Eindhoven speelt, heeft hij al vijf doelpunten gemaakt en gaat het in één keer een stuk beter met de club.

Eindhoven-trainer Jos Daerden ziet hem als een van de belangrijkste spelers van de selectie. "Ismail is me zelf komen vertellen dat hij verdacht wordt", zegt een zichtbaar aangeslagen Daerden. "Onvoorstelbaar. Hij is eind april al eens verhoord samen met een familielid. Toen hebben ze hem nog laten gaan omdat het bewijs te mager was. Ismail zei me: 'Trainer, als ik minder presteer, dan weet u waar het aan ligt. Ik ben er met mijn hoofd niet bij'. Maar ik kon verder echt niks meer aan hem merken. Hij voetbalde ook prima."

De spelersgroep van EVV is volgens de trainer al op de hoogte gesteld. "Het zou mij echt verbazen als hij erbij betrokken is", vervolgt de coach, die de spits zelf naar Eindhoven haalde. "Ismail is een modelprof. Ligt ook heel goed in de groep. Hij heeft alles in zich om bij ons een van de dragende spelers te worden. We stonden op het punt hem een contract aan te bieden. Nee, ik persoonlijk geloof in zijn onschuld. Zijn contract ligt nog steeds klaar."

Ook de spelers van EVV reageren vol ongeloof. "Die jongen is poeslief", weet teamgenoot Stanley MacDonald. "Hij zou zelfs nog een vlieg aaien."

Een andere voetballer van Eindhoven, de 19-jarige Johan Pater, verblijft op dit moment in een afkickcentrum om van zijn coke-verslaving af te komen, zo bevestigde de trainer. De verslaving kwam aan het licht na een dopingcontrole.

Daerden: "Het toont maar weer eens aan dat het vak trainer meer inhoudt dan alleen maar coachen. Dit zijn nou niet bepaald kleinigheidjes die ik op mijn bordje krijg. Ik heb het in mijn hele loopbaan nog nooit meegemaakt."

• Ismail Ayazontkent betrokken te zijn bij de eerwraakmoord, waarvoor hij is opgepakt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 2 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.