De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 2 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

Israëlische teenagers afgeslacht Israëlische teenagers afgeslacht
Een bomaanslag op een strandboulevard vol met stappende jongeren in de Israëlische stad Tel Aviv heeft gisteravond zeker zeventien slachtoffers gemaakt. Onder hen was de Palestijnse dader.
Aangifte vaders naam verplicht in Denemarken
In Denemarken zijn alleenstaande moeders sinds gisteren verplicht om de identiteit van de vader van hun kind bij de gemeente op te geven. Het wetsvoorstel van de Deense minister van Justitie, Frank Jensen, werd gisteren door een meerderheid van het parlement aangenomen.

Soekarno 100 jaar geleden geboren
"Boeng Karno was geen gewiekst politicus", zei Megawati Soekarnoputri een paar jaar geleden over Soekarno, haar vader, de stichter en eerste president van de Republiek Indonesië.
Soekarno 100 jaar geleden geboren
'Een icoon voor het leven' 'Een icoon voor het leven'
Nkosi Johnson, de 12-jarige Zuid-Afrikaanse jongen die in zijn land uitgroeide tot het symbool van de strijd tegen aids, is gisterochtend overleden. In zijn korte leven strijdde het broodmagere ventje tegen de stigmatisering en discriminatie van aidspatiënten. De voormalige Zuid-Afrikaanse president Mandela noemde Nkosi een icoon van de strijd voor het leven. "Hij was erg moedig en stal met zijn boodschap vele harten".
Tsjetsjenië veilig land
Asielzoekers uit Tsjetsjenië kunnen terug naar hun land, dat voor een deel als veilig wordt beschouwd.

Aanval van Labour op conservatief Hague Aanval van Labour op conservatief Hague
Idioten en gekken mogen niet meedoen aan de Britse verkiezingen volgende week donderdag. Een wet verbiedt dit. Maar duizenden anderen doen een gooi naar één van de 659 parlementszetels.
Tom Cruise gaat uit met Patricia Arquette
Hollywoodster Tom cruise is nu voor het eerst na zijn verrassende scheiding van Nicole Kidman met een andere vrouw gesignaleerd. Het is de beeldschone actrice PATRICIA ARQUETTE.

Faisal al-Hoesseini begraven
De uitvaartplechtigheid van de donderdag aan een hartaanval in Koeweit overleden vooraanstaande Palestijn Faisal al-Hoesseini liep gisteren in de heilige stad uit op een Palestijnse demonstratie.
Wahid ontslaat weer ministers
In een wanhopige poging zijn dreigende afzetting af te wenden, kondigde de Indonesische president Abdurrahman Wahid gisterochtend "krachtige actie" aan. Die actie bleek gistermiddag te bestaan uit het ontslag en de vervanging van de chef van de Indonesische nationale politie en vier ministers, onder wie procureur-generaal Marzuki Darusman. Hij zei wederom niet van plan te zijn zelf op te stappen.
Wahid ontslaat weer ministers
Jenna's drankprobleem schreeuw om hulp Bush Jenna's drankprobleem schreeuw om hulp Bush
George W. Bush zit amper vier maanden in het Witte Huis en is nu al door een reeks incidenten in verlegenheid gebracht door zijn 19-jarige dochters. Vlak voor zijn aantreden bracht het Amerikaanse roddelblad National Enquirer op de voorpagina een grote foto van een feestende Jenna onder de kop: "Amerika zet je schrap: hier komt de wilde dochter van George Bush!" De bekende psychologe Joyce Brothers weet wel raad met de 'tipsy tweeling' Jenna en Barbara Bush.
Britten kopiëren sms-bombardement gestolen gsm's
De Britse politie gaat de Amsterdamse politieactie, waarbij gestolen mobiele telefoons met sms-berichten worden bestookt, kopiëren. Als deze net zo gunstig uitvalt als in Amsterdam, zal het mogelijk in heel Groot-Brittannië worden ingevoerd.

Dutje beter dan langere nachtrust
Mensen die last hebben van vermoeidheid kunnen beter 's middags een kort dutje doen van tien minuten dan 's nachts twee uur langer slapen. Een langere nachtrust kan zelfs anti-productief werken, meldt de Britse krant The Times gisteren.
Ontslagpremie van 12 miljoen
Een Australiër die vrijdag samen met 99 anderen zijn ontslag kreeg bij een scheepswerf heeft enige uren later de jackpot van een nationale loterij gewonnen, die 9 miljoen Australische dollar bedroeg (12 miljoen gulden).

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.