" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">
Nieuws

maandag 6 januari 1997

HELSE SLIJTAGESLAG

De Toch der Tochten zit er weer op. Henk Angenent en Klasina Seinstra worden opgenomen in de Galerij der Groten. Vreugde dus, maar ook verdriet: de tocht is uitgedraaid op een helse slijtageslag. Eén dode toerrijder, 30 tot 35 gewonden die met gebroken heupen, been-, schouder- en kaakfracturen en zelfs een grotendeels afgeschaafde neus voor langere tijd in ziekenhuizen zijn opgenomen. En, vele honderden licht gewonden die na eerste hulp weer naar huis konden.

Uitslag wedstrijdrijders (113k)


Helikoptervlucht geeft sprookjesachtig beeld van pelgrimage


Voorzitter Henk Kroes: "Wegblijvers uit ledenbestand"

Kroes: pr-man van BV Nederland

Evert van Benthem: "Dag om nooit te vergeten"
Opinie: Column door Charles Taylor


zaterdag 4 januari 1997

ELFSTEDENLEGIOEN OP PAD
Onder barre weersomstandigheden zijn vanmorgen om 5.30 uur zo'n 300 wedstrijd- en 14.600 toerrijders begonnen aan de vijftiende Elfstedentocht. Het zal geen plezierrit worden. De oostenwind zorgt voor een gevoelstemperatuur van -28 graden.

Henk Kroes: rots in de branding

Prijs voor doorloper
Elfstedentocht hitgevoelig
Een Elfsteden-songfestival. Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voordat ook dit 'sil heve'. Talloze artiesten namelijk hebben hun kans gegrepen en in allerijl een lied gecomponeerd dat gaat over de tocht der tochten en over Friesland.

Evert van Benthem: Ererondje door Friesland


vrijdag 3 januari 1997

BARRE TOCHT!
De vijftiende Elfstedentocht van zaterdag lijkt zich te gaan ontwikkelen tot een ijzige slijtageslag met bevriezingsproblemen. TeleSport brengt het nieuws, maar ook een stukje historie en organisatie. Voor wie de volgende Tocht der Tochten wel zelf wil rijden, is er om te beginnen het Fries Woordenboek en de TeleSport-Thermometer.

Helicopters populair tijdens Elfstedentocht Schaatsgekte lokt buitenlandse media

Evert van Benthem: "Erik Hulzebosch moet mijn opvolger worden!"

  • Commissaris der Koningin van Friesland spreekt

Klazien uut Zalk houdt vol:
"Elfstedentocht komt er niet!"