De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 19 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Apenkooi in het Drentse Pesse
Vier scholieren uit het Drentse Pesse brengen hun krokusvakantie door als een stel apen in een kooi die in buurthuis de Wenning staat. Zij kunnen met het doen van allerlei opdrachten punten verdienen.
Apenkooi in het Drentse Pesse
Moslimscholen bron van haat
Moslimscholen bron van haat
Staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) wil dat de Onderwijsinspectie en het Openbaar Ministerie op korte termijn een diepgaand onderzoek starten naar het Islamitisch basisonderwijs in Nederland. Minimaal tien van de 32 Islamitische scholen worden er namelijk van verdacht dat zij zich bezighouden met het aanzetten tot haat en discriminatie bij de moslimleerlingen.

Burgemeester walst over drugsinventaris
Bewoners kijken toe hoe de Enschedese loco-burgemeester Eric Helder en wethouder G.J. Kok met een wals de inventaris van een growshop in de beruchte Lipperkerkstraat platwalsen.
Burgemeester walst over drugsinventaris
Ruim baan voor rsi-massage
De Belastingdienst moet van staatssecretaris Bos (Financiën) soepeler omgaan met werkgevers die betalen voor massages om rsi-klachten van hun personeel tegen te gaan.

Verkrachter had proefverlof
De verdachte Eindhovense serieverkrachter, die eind vorige week werd gearresteerd, was met proefverlof gestuurd. Dit heeft zijn familie gisteren bevestigd aan deze krant.
'Jonge drinkers strafbaar stellen' 'Jonge drinkers strafbaar stellen'
Alcoholgebruik door jongeren moet strafbaar worden gesteld, zo heeft Koninklijk Horeca Nederland (KHN) gisteren laten weten. Ook moeten ouders verantwoordelijk worden gehouden als jongeren bier of sterke drank drinken. Horecaondernemers en winkeliers mogen geen drank verkopen aan jongeren onder de zestien jaar. Voor sterke drank geldt een leeftijdsgrens van achttien jaar.
Onderduiker
Een 26-jarige Gouwenaar heeft letterlijk geprobeerd om een alcoholcontrole te ontduiken.

Zendertje redmiddel bedreigde winkeliers Zendertje redmiddel bedreigde winkeliers
Annouschka van der Schans (26), bedrijfsleidster van Pasquino Jeans in Almere-Stad, toont hét redmiddel tegen bedreigingen en fysiek en verbaal geweld van klanten: een draadloos zendertje.
Superschaap in Zeeland
Een van de schapen van schapenhouder Jan van Erp uit het Zeeuws-Vlaamse Hoofdplaat blijkt een super werpschaap te zijn. In dertien maanden tijd bracht het schaap maar liefst elf lammetjes ter wereld.
Superschaap in Zeeland
Huisarts krijgt voor
nachtconsult 20 euro

Het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) heeft gisteren besloten dat de huisartsen 20 euro per consult tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten mogen rekenen aan ziekenfondsen en particulier verzekerden.

Inwoners Leidsche Rijn willen kleurtje in water
Inwoners van het nieuwe Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn willen leidingwater met een kleurtje omdat al enkele malen onvoldoende gefilterd 'huishoudwater' uit hun drinkkranen is gekomen.
Klokkenluider eist baan terug bij kernreactor Klokkenluider eist baan terug bij kernreactor
Uitgerekend op de dag dat in Petten de kerncentrale werd stilgelegd om onderzoek te doen naar de scheurtjes in het reactorvat, vocht de 52-jarige klokkenluider Paul Schaap voor de rechtbank in Alkmaar voor het behoud van zijn baan. De operator werd eind vorig jaar door zijn werkgever, de reactorexploitant Nucleair Research and consultancy Group (NRG), geschorst nadat hij bij de Kern Fysische Dienst (KFD) een zwartboek had ingediend.
Verbijstering over vlucht uit gevangenis
De even simpele als succesvolle ontsnappingspoging afgelopen weekeinde van zes gevaarlijke criminelen uit de Curaçaose Bon Futuro-gevangenis heeft de gemeenschap op de Antillen met afschuw vervuld.
Verbijstering over vlucht uit gevangenis
Zeldzame steenarend te zien in Drenthe Zeldzame steenarend te zien in Drenthe
Een steenarend is de afgelopen dagen gesignaleerd bij het Drentse Huis ter Heide in de omgeving van de Norgervaart. De zeldzame koning der vogels, zoals de steenarend ook wel wordt genoemd, had een enorme aantrekkingskracht op vogelliefhebbers. Tientallen vogelspotters togen naar Drenthe om de roofvogel met een spanwijdte van twee meter te kunnen aanschouwen.
Melkert: Verbod op sluiten bankfilialen in de kleine dorpen
Banken moeten verplicht vestigingen openhouden in kleine dorpen, zodat ook bejaarden en gehandicapten zelfstandig hun bankzaken kunnen blijven doen. Banken die dit weigeren, riskeren een boete en kunnen in het ergste geval hun vergunning verliezen.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.