De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 29 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Speciale huwelijksmunt geslagen Speciale huwelijksmunt geslagen
Máxima neemt de speciale huwelijksmunt in ontvangst uit handen van staatssecretaris Bos (Financiën). In totaal zullen een miljoen munten worden geslagen. De munt is een ontwerp van Hans van Houwelingen.
Stormachtig uitje op strand Zandvoort
Op het strand van Zandvoort hebben de elementen vrij spel, zoals dit gezin bemerkt. Een storm raasde gisteren over Nederland, met windvlagen van meer dan 100 kilometer per uur.
Stormachtig uitje op strand Zandvoort
Jaarrekening Nuon veel te hoog
Energiebedrijf Nuon heeft ruim 27.000 klanten in Noord- en Zuid-Holland een verkeerde eindafrekening gestuurd. Daarnaast wachten duizenden klanten al maanden op geld dat zij vorig jaar te veel betaalden voor stroom en gas omdat er een verkeerde tabel voor het gas is gebruikt. De bedragen variëren van honderd tot enkele duizenden euro's per klant.

Zwolse Isalaklinieken eindelijk latexvrij Zwolse Isalaklinieken eindelijk latexvrij
Het leek even op een modeshow van trouwjurken gistermiddag in de Zwolse Isalaklinieken, maar in werkelijkheid was het een afscheidsreceptie. De medewerkers namen afscheid van latex en gaven het jawoord aan handschoenen, infuuszakken slangen en andere medische artikelen die latexvrij zijn. Het rubber is verbannen om te voorkomen dat men een 'latexallergie' oploopt. Hierbij ontstaan rode jeukende plekken op de huid.
Diamantrover nu Zwols icoon
De Zwolse diamantdief Dennis P. die er vorig jaar vandoor ging met diamanten ter waarde van ruim 20 miljoen gulden, siert sinds kort een schutting rond de ingepakte Peperbus in Zwolle.
Diamantrover nu Zwols icoon

Oranje krant
Zaterdag 2 februari zal er een speciale kleurenbijlage toegevoegd worden aan De Telegraaf.
Delta Lloyd koopt proces af
Bankverzekeraar Delta Lloyd heeft vorig jaar voor ruim 1 miljoen euro (2,4 miljoen gulden) een schikking met Justitie getroffen nadat bij het bedrijf onregelmatigheden waren ontdekt waarmee belastingfraude mogelijk werd. Tot nog toe heeft het openbaar ministerie hierover gezwegen.

Tegenvaller van €2 miljard voor minister Zalm
De teruglopende economie levert minister Zalm (Financiën) een forse tegenvaller op van bijna €2 miljard. In plaats van een begrotingsoverschot van 0,7 procent realiseert de bewindsman over 2001 'slechts' een overschot van 0,3 procent van het nationaal inkomen.
Amsterdam even hoofdstad van de wereld Amsterdam even hoofdstad van de wereld
Amsterdam is de komende dagen de hoofdstad van de wereld. De stad puilt uit van de koninklijke gasten en wereldleiders die allemaal het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima bijwonen. Hoewel het Nederlandse hof de definitieve gastenlijst pas op het laatste moment prijs wil geven, leert een rondvraag dat vrijwel alle Europese vorstenhuizen op het hoogste niveau vertegenwoordigd zulen zijn.
Maatregelen tegen hoge Maas
Gemeentewerkers zijn in Itteren bezig met het ophogen van de kadewanden. Hoewel er de komende dagen droog weer is voorspeld, blijft Zuid-Limburg op zijn hoede voor de hoge waterstand van de Maas.
Maatregelen tegen hoge Maas
Film De Overval (1962) gerestaureerd
De speelfilm 'De Overval' uit 1962, naar het scenario van dr. Lou de Jong, is door het filmmuseum in Amsterdam volledig gerestaureerd en geconserveerd.

ANWB vindt de huidige
APK-keuring achterhaald

De ANWB vindt de huidige APK-autokeuring achterhaald en pleit voor ingrijpende veranderingen. Auto's zouden later en minder vaak gecontroleerd hoeven worden.
Kleuters geven het goede voorbeeld Kleuters geven het goede voorbeeld
Even voelden ze zich net prins Willem-Alexander en Máxima. De vijfjarigen Jesse Jutstra en Iris Groen namen een voorschot op Het Huwelijk van aanstaande zaterdag en stapten nu al in het huwelijksbootje.
Overval als in de film
Passanten in de Amsterdamse Javastraat schrokken behoorlijk, toen er voor hun neus een juwelier door een gewapende man tegen de grond werd gewerkt. Toevallig kwam echter net de politie aangereden...
Overval als in de film
Verbouwing Horsten
De verbouwing van landgoed De Horsten, het huis waar prins Willem-Alexander en Máxima gaan wonen, kan beginnen. De gemeenteraad van Wassenaar is gisteravond akkoord gegaan met de aanpassingen aan het landgoed.

Vaders wil is wet...
Een 50-jarige man uit 't Harde die werd bekeurd omdat hij zijn auto op een invalidenplaats parkeerde, meende dat beter fietsers zonder licht konden worden aangepakt. De agenten gaven later twee fietsers zonder licht een bon: zonen van de automobilist...

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.