De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 23 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

'Big Pete' nu al goud waard 'Big Pete' nu al goud waard
Ook Kerkrade heeft kennisgemaakt met het fenomeen Pierre van Hooijdonk. 'Big Pete' slachtte gisteravond vrijwel in zijn eentje Roda JC door beide Feyenoord-treffers (0-2) voor zijn rekening te nemen.
Zege Ajax zonder beloning
Zege Ajax zonder beloning
Ajax staat weer op de voetbalkaart. De Amsterdammers knokten zich naar een 1-0 overwinning op Celtic. Helaas bleek het onvoldoende om de ontluistering (3-1 verlies) van veertien dagen geleden weg te poetsen.

ORANJE OP DREEF ORANJE OP DREEF
Een wedstrijd evalueren zonder één kritische noot door te laten klinken, het komt eigenlijk niet voor in de werkwijze van coach Marc Lammers. Voor de 3-1 overwinning op Australië, maakte hij graag een uitzondering.
Vitesse klopt AZ moeizaam met 1-0
Vitesse heeft een zwaarbevochten 1-0 overwinning behaald op AZ, dat z'n tweede achtereenvolgende uitwedstrijd speelde. Direct na rust maakte de jonge Ghanees Riga Mustapha het winnende doelpunt, waarmee Vitesse op vier punten komt. AZ heeft nog geen enkel punt.

Fletse winst FC Groningen
Het opportunisme en enthousiasme van de kraker tegen landskampioen PSV ontbrak bij FC Groningen. Willem II maakte blijkbaar niet die gevoelens van intense bevlogenheid los bij de mannen van Dwight Lodeweges. Maar waar FC Groningen tegen de landskampioen in de slotfase nog moest buigen, bleef het nu overeind (1-0).
Glanspartij voor Spartaan Boukhari
De verrassing van vorig seizoen gaat momenteel als de teleurstelling van de huidige competitie door het leven. FC Utrecht staat momenteel na twee nederlagen stijf onderaan in de KPN Telecompetitie.
Glanspartij voor Spartaan Boukhari

MOEIZAME ZEGE NEC
NEC pakte in de eigen Goffert de eerste zege van het seizoen. De Nijmegenaren wonnen met 1-0 van RKC.
Blatter wil snel gesprek Blatter wil snel gesprek
FIFA-voorzitter Blatter bereidt een ontmoeting voor met Edgar Davids. Hij wil het conflict bijleggen dat ontstond toen hij uitspraken deed over de dopingschorsing van de voetballer.
Tansykkuzina loopt uit
Tamara Tansykkuzina wordt zonder twijfel de nieuwe wereldkampioen dammen bij de vrouwen. Ze heeft inmiddels twee punten voorsprong op haar voornaamste concurrente.
MOEIZAME SEIZOENSSTART PSV
De KNVB gunde de landskampioen PSV zoals gewoonlijk een rustige seizoenstart, een vrijgevigheid die vooralsnog niet dankbaar werd aanvaard door PSV dat gisteravond met de hakken nog half in de sloot ternauwernood de overkant haalde: 3-2.
MOEIZAME SEIZOENSSTART PSV
Steffi Graf en Andre Agassi gaan trouwen Steffi Graf en Andre Agassi gaan trouwen
De tennissterren Steffi Graf en Andre Agassi treden volgens het Duitse tijdschrift Gala op 15 september in kleine, besloten kring in Las Vegas in het huwelijk. De vader van Graf is volgens Gala niet uitgenodigd.
Koordes moet naar politie
Rogiér Koordes van eerstedivisieclub Haarlem wordt nog deze week gehoord door de politie wegens mishandeling. De middenvelder sloeg vrijdagavond bij een opstootje in het duel met Cambuur Kenneth Goudmijn tegen het hoofd, waarna de Cambuur-aanvaller aangifte deed bij de politie.

Fisichella en Trulli ruilen
De Italiaanse formule-1-coureurs Giancarlo Fisichella en Jarno Trulli ruilen van stoeltje. De 28-jarige Fisichella wisselt Benetton volgend seizoen in voor Jordan, Trulli (27) gaat de omgekeerde weg. Fisichella reed in 1997 al een jaar voor Jordan, waarin hij twee keer het podium haalde.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.