De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 23 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Glanspartij voor
Spartaan Boukhari

   
 

ROTTERDAM - De verrassing van vorig seizoen gaat momenteel als de teleurstelling van de huidige competitie door het leven. FC Utrecht stelde met een indrukwekkende eindsprint Europees voetbal veilig, maar staat momenteel na twee nederlagen stijf onderaan in de KPN Telecompetitie. Gisteravond ging het, na de 1-0 bij NAC, andermaal fout. Bij Sparta, dat te afwachtend en zwak begon, werd het niettemin 3-1 en dat was een gelukkige maar ook mooie competitiestart op het eigen Kasteel voor Frank Rijkaard.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
De FC Utrecht-verdedigers Pascal Bosschaart (l) en Karim Touzani (r) proberen bij Sparta-FC Utrecht Nourdin Boukhari aan banden te leggen. Dat lukt uiteindelijk niet best, want de jonge Marokkaan scoort drie keer en ontpopt zich tot man van de wedstrijd. (Foto: Foto Cor Vos)
De zeperd (5-0) bij Feyenoord was de ploeg een half uur lang goed aan te zien, maar vooral de tweede goal van Nourdin Boukhari (48e minuut) bleek een zalvende uitwerking te hebben op de Rotterdammers. Het toegenomen vertrouwen van de Spartanen stond daarbij in schril contrast met de gemoedstoestand van de domstedelingen, die kort voor tijd via Stefaan Tanghe overigens nog terugkwamen tot 2-1. Matchwinner Boukhari onderstreepte zijn belang voor Sparta door in blessuretijd zijn derde goal binnen te werken: 3-1.

Het treffen tussen Sparta en FC Utrecht kende nog een pikant tintje door een onderling treffen van het vorig seizoen. Toen dankte de ploeg van Frans Adelaar de Rotterdammers na de laatste competitieronde op de blote knieën, omdat de 2-2 op het Kasteel tegen Vitesse FC Utrecht Europa in hielp. Zelfs op de rondvaartboot in de grachten zongen de spelers van de FC dat Sparta de club van Rotterdam was. De dankbetuigingen werden later ook door de Utrechtse fans overgebracht, toen die Sparta in de nacompetitie massaal ondersteunden.

De vriendschappelijke banden werden op gisteravond op de tribunes zelfs nog een keer dunnetjes overgedaan. Op het veld vonden twee ploegen elkaar, die na de eerste ronde beide met lege handen bleven. Na de 5-0 in de derby tegen Feyenoord rekende FC Utrecht op Rotterdamse wraakgevoelens, maar die waren het eerste halfuur bepaald niet waarneembaar in de ploeg van Frank Rijkaard. De voormalige bondscoach kon aanvankelijk een veel te passieve en angstige houding noteren bij zijn elftal, dat het zonder de geblesseerde Regi Blinker en en Tom Sier moest stellen.

FC Utrecht greep dan ook het initiatief op Spangen. De UEFA-Cupdeelnemer was duidelijk de betere ploeg en bleek in de beginfase ook beter ingespeeld. "Daarom was dit voor mij vooral een wedstrijd met twee gezichten", treurde Adelaar.Toch kon zijn elftal weinig gevaar stichten. Na een halfuur had Igor Gluscevic de voorsprong op zijn hoofd, maar hij kon de bal net niet vol raken. Meteen daarna maakte Sparta tegen de verhouding in 1-0 door een fout in de Utrechtse gelederen. Aan de treffer van Boukhari gingen twee momenten vooraf die naar buitenspel riekten, maar het arbitrale trio hield de vlaggen naar beneden en de fluit buiten gebruik.

Het was voor FC Utrecht het sein om er wat agressiever tegenaan te gaan. Het was onbegrijpelijk, dat arbiter Braamhaar niet voor een strafschop floot toen Michel Langerak Gluscevic binnen de 16 meter ondersteboven liep. Sparta kwam goed weg toen een kopbal van Dirk Kuijt net voor rust op de lat eindigde.

Na rust kon op een Utrechtse stormloop worden gerekend. Maar Sparta kopieerde haar eerste doelpunt al drie minuten na de pauze en deelde de gasten daarmee een tweede dreun uit: 2-0, opnieuw via Boukhari.

Pas toen maakte Sparta steeds meer duidelijk, dat er best voetballend vermogen in de ploeg zit. "Na de afwachtende houding in de beginfase gingen we toen ook veel meer het duel aan. De winst van vanavond is dan ook de veerkracht en de inzet, die we getoond hebben", zag Rijkaard meer winst dan alleen de drie punten.

Terwijl FC Utrecht probeerde om terug te komen, had arbiter Braamhaar de bal aan beide zijden wel een paar keer op de stip kunnen leggen. De equipe van Frans Adelaar, die met de nieuwkomers Arno Arts, Arco Jochemsen en Robert Roest op de bank was begonnen, schakelde over op een opportunistisch spelletje, dat kort voor tijd eindelijk nog wat resultaat opleverde via een kopbal van Tanghe. Het meevallertje werd van alle belang ontdaan toen Boukhari er in blessuretijd voor alle zekerheid nog3-1 van maakte.

Sparta - FC Utrecht 3-1 (1-0). 31. Boukhari 1-0, 48. Boukhari 2-0, 86. Tanghe 2-1, 90. Boukhari 3-1. Scheidsrechter: Braamhaar. Toeschouwers: 7500. Gele kaart: Nielsen (Sparta), Bosschaart, Jochemsen, Touzani (FC Utrecht).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 23 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.