De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 23 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Fisichella en
Trulli ruilen

   
 

LONDEN - De Italiaanse formule-1-coureurs Giancarlo Fisichella en Jarno Trulli ruilen van stoeltje. De 28-jarige Fisichella wisselt Benetton volgend seizoen in voor Jordan, Trulli (27) gaat de omgekeerde weg. Fisichella reed in 1997 al een jaar voor Jordan, waarin hij twee keer het podium haalde. 'Fisico' stond ook in de belangstelling van Arrows om volgend jaar de nieuwe teamgenoot van Jos Verstappen te worden. Hij besloot voor drie jaar bij Jordan te tekenen. Fisichella beleeft een teleurstellend jaar bij Benetton en haalde tot nu toe maar vier punten.

Trulli kwam sinds 2000 uit voor Jordan. Hij deklasseerde dit seizoen teamgenoot Heinz-Harald Frentzen, die prompt vorige maand werd ontslagen. Jordan had Trulli willen houden, maar Benettons nieuwe eigenaar Renault had de eerste optie op hem.

Trulli krijgt volgend jaar Jenson Button als teamgenoot. Wie Fisichella bij Jordan vergezelt is onduidelijk. De stal trok Jean Alesi als vervanger van Frentzen aan, maar het is onbekend of de Fransman ook in 2002 rijdt.

Alex Yoong maakt grote kans binnen enkele weken de eerste Maleisische coureur in de Formule 1 te worden. De 24-jarige Yoong zou op 2 september in België al in de Minardi kunnen stappen als vervanger van de teleurstellend presterende Tarso Marques. Volgens Christijan Albers, testrijder van Minardi, is de vervanging al zo goed als rond. "Gebeurt het niet op Spa, dan wel op Monza", aldus de Nederlander. Albers erkent dat hij liever zelf hekkensluiter Marques had willen aflossen, maar het ontbreekt hem aan het benodigde sponsorgeld om zijn debuut te maken in de Formule 1.

"Yoong wordt door de staat ondersteund. Wij hebben niet genoeg om in te stappen." Toch ziet Albers de komst van Yoong niet als negatief voor zijn eigen positie. "Met het geld van Yoong kan Minardi juist veel meer dingen doen, zoals testen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 23 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.