Vakantiebeurs '98

Tienduizenden Nederlanders zullen volgende week de VAKANTIEBEURS in Utrecht bezoeken. De meeste gaan er heen om nieuwe ideeën op te doen voor de komende zomervakantie.

Actieve vakanties zijn erg populair en velen zoeken dan het water op. Kinderen vermaken zich met een schepje en een emmertje op het strand en wie wat ouder is, laat zich voort trekken op een opblaasbanaan. Duiken is ook erg leuk en para-sailing is voor de durvers spannend.

In deze special van de REISKRANT wij ook een aantal tips.

* Wij reisden naar Canada en bezochten zo'n honderd kilometer ten noorden van Toronto een openluchtmuseum over een missiepost.

* Het vroegere Indië blijft voor Nederlanders trekken. Gelukkig worden sinds kort ook goedkope chartervluchten aangeboden en krijgen meer mensen een kans hier heen te reizen. Wij maakten vanuit Bali met een oud zeilschip een uitstapje naar Lombok.

* Het Griekse eiland Corfu werd al jaren geleden door de touroperators ontdekt en was een beetje in de vergetelheid geraakt. Nu stijgt het aantal toeristen uit ons land weer fors. Zij komen er vooral om te fietsen, te fietsen en om 's avonds in een klein restaurant te genieten van het Griekse eten.

* De regering van de Filippijen probeert buitenlandse vakantiegangers te trekken en dat lukt aardig. Wij gingen naar een tropisch vakantieparadijs op het eiland Samal in de Golf van Davao.

* Wie tegenwoordig z'n vakantie wil voorbereiden, kan daarvoor goed op Internet terecht. De hele wereld geeft informatie en vaak is het ook mogelijk een reis via de computer thuis te boeken. Onze specialist voor het internetten geeft heel wat tips.

Publicatiedatum = 3 januari 1998