De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 27 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

Dodental tunnelramp Gotthard stabiel
De Zwitserse politie heeft goede hoop dat het aantal doden van het dramatische ongeluk in de Sint Gotthard-tunnel niet veel hoger zal komen te liggen dan de elf geïdentificeerde overledenen.
Dodental tunnelramp Gotthard stabiel
Executie Afghaanse oppositieleider
Executie Afghaanse oppositieleider
De Taliban hebben een leider van de Afghaanse oppositie geëxecuteerd. Abdoel Haq, werd doodgeschoten op grond van het religieuze decreet dat iedereen die voor de VS spioneert gedood moet worden.

Geboorte Elisabeth ontdooit kroonprins Filip
Onder een stralende herfstzon vierde België gisteren de geboorte van prinses Elisabeth, waarschijnlijk de eerste vrouw die ooit de Belgische troon zal bestijgen. Filip, de kersverse vader, heeft zijn onderdanen aangestoken met zijn emotionele uitingen van blijdschap. Een dergelijke spontaniteit is België niet gewend van de normaal nogal stijf overkomende kroonprins.
Geboorte Elisabeth ontdooit kroonprins Filip
Bolsjoi verliest op alle fronten
Het beroemde Russische Bolsjoi theater in Moskou is in zwaar weer terechtgekomen. Er is hevige kritiek op het dalende artistieke niveau van dit ooit toonaangevende theater. Er is soms niet eens genoeg geld om de gages van de artiesten uit te betalen.

Miltvuur gevonden bij CIA
Na de ontdekking van antrax op het hoofdkwartier van de geheime dienst CIA en een onderzoeksinstituut van het leger, zijn nu ook sporen van de dodelijke bacterie aangetroffen op een postkantoor dat het Hooggerechtshof bedient.
Twaalf lichamen uit Koersk geborgen Twaalf lichamen uit Koersk geborgen
Forensische deskundigen van de Russische marine hebben inmiddels twaalf lichamen geborgen uit de romp van de kernonderzeeër Koersk die in Rosljakovo bij Moermansk in dok ligt, heeft procureur-generaal Vladimir Oestinov gisteren gezegd. Acht lichamen lagen in het beschadigde negende compartiment, vier werden in het vierde compartiment aangetroffen, zei woordvoerder Leonid Trosjin.

Paras Shah kroonprins Nepal
De Nepalese koning Gyanendra heeft zijn zoon Paras Shah aangewezen als kroonprins.
Akkoord grondwet in Macedonië
De Europese Unie heeft een akkoord bereikt met de regering van Macedonië en de Albanese minderheid in het land over de herziening van de grondwet.

Vertrouwen Sejm in nieuwe Poolse regering
Het Poolse parlement heeft gisteren met 306 tegen 104 stemmen zijn vertrouwen uitgesproken in de nieuwe regering van premier Leszek Miller.
Saoedi's halfslachtig in terreurbestrijding
President Bush en de Saoedische kroonprins Abdoellah hebben er naast Osama bin Laden een gemeenschappelijke vijand bij: de westerse pers. Abdoellah had kritische artikelen over de geringe bijstand van de oliestaat in de strijd tegen Bin Laden als "een door de haat voor de islam gevoerde smeercampagne" afgedaan.
Saoedi's halfslachtig in terreurbestrijding
Kiezen voor kinderen of voor python
Een vrouw uit het Canadese plaatsje Kelowna moet kiezen tussen haar negen kinderen of haar huisdier: een 70 kilo zware python. Het ministerie van Familiezaken in Canada heeft de vrouw opgedragen haar slang af te staan aan een dierenwinkel.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.