De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 27 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

Vissterfte in Koeweit Vissterfte in Koeweit
Een speciaal in het leven geroepen schoonmaakploeg zuivert de Koeweitse stranden van de honderden tonnen dode vis die aangespoeld zijn. De oorzaak van de gigantische vissterfte is nog niet precies vastgesteld, maar zeebiologen denken dat de extreem hoge temperaturen van 50 graden Celsius en meer, en de lozing van industrieel afval de hoofdschuldigen zijn. FOTO: AP
Israël verbijsterd na Palestijnse
aanslag op militaire buitenpost
Israël verbijsterd na Palestijnse<BR>aanslag op militaire buitenpost
In Israël is geschokt gereageerd op een aanval van twee gewapende Palestijnen op Marganit, een militaire buitenpost in de Gazastrook, waarbij drie Israëlische soldaten en de twee Palestijnen om het leven kwamen.

Ook bobby houdt wel van een dansje Ook bobby houdt wel van een dansje
Een Britse agent doet gewoon gezellig mee met dansers tijdens het 37ste Notting Hill Carnival, gisteren in de Britse hoofdstad Londen. Ongeveer twee miljoen feestvierders waren aanwezig bij het grootste Europese straatfestival in de chique wijk Notting Hill. Ondanks een politiemacht van 10.000 agenten bij het Caribische straatcarnaval werd een man neergestoken. Hij is gewond naar het ziekenhuis overgebracht.
Taiwan versoepelt handel met China
Taiwan gaat de handelsbetrekkingen met China uitbreiden. De Taiwanese president Chen Shui-bian stemde gisteren in met het advies van een commissie van 120 academici, zakenmannen en politici, om hiertoe over te gaan.

Zeker 25 doden door giftige pap
Zeker 25 mensen zijn in Ivoorkust gestorven nadat zij giftige pap hadden gegeten. Tachtig anderen zijn in het ziekenhuis opgenomen. De pap werd verkocht aan dorpelingen in een streek in het midden van het land, ten zuiden van de hoofdstad Yamoussoukro.

Wapens voor dorpelingen
Dorpelingen in het noordoosten van Iran hebben wapens gekregen omdat ze geterroriseerd worden door drugsbendes uit Afghanistan.
NAVO-inzameling vandaag van start
De NAVO begint vandaag, een dag eerder dan gepland, met de inzameling van wapens van de Albanese rebellen in Macedonië. Er zullen 3300 stuks worden ingenomen, zo is afgelopen weekeinde vastgesteld. De Macedonische regering vindt dat veel te weinig. Volgens Skopje hebben de rebellen veel meer wapens in hun bezit.
NAVO-inzameling vandaag van start
Nederlandse opgepakt bij IJzerbedevaart
Eén Nederlands meisje is zaterdagnacht bij de traditionele IJzerbedevaart in het Westvlaamse Diksmuide gearresteerd. Ze maakte deel uit van een groep van achttien skinheads die een Italiaan van Egyptische afkomst op straat aanvielen en het ziekenhuis insloegen.

"Mugabe laat blanke boeren wegpesten"
President Robert Mugabe van Zimbabwe wil alle 4600 blanke boeren vóór de verkiezingen van volgend jaar via een schrikbewind uit het land wegkrijgen. Dat blijkt uit geheime documenten waar Britse media de hand op hebben weten te leggen.
Rode Baretten in Macedonië Rode Baretten in Macedonië
De 148 Nederlandse Rode Baretten zijn vanaf Eindhoven met een DC10 van de Koninklijke Luchtmacht vertrokken naar Macedonië. De militairen nemen deel aan de NAVO-missie Essential Harvest.
Zes doden bij ongeval met luchtballon
Een ongeluk met een heteluchtballon heeft gisteren in de Franse Savoye aan zes mensen het leven gekost. De slachtoffers, onder wie een kind, zaten in de mand van een ballon die tijdens de landing nabij Cléry een hoogspanningskabel van 20.000 volt raakte en explodeerde. Vier ballonvaarders vonden de dood door verbranding, twee anderen sprongen uit de mand en sloegen op de grond te pletter.
Zes doden bij ongeval met luchtballon

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.