De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 26 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Tropische dag met 32 graden
Nederland staat vandaag een tropische dag te wachten. Veel landgenoten zullen dan ook verkoeling zoeken aan zee of in de bossen. Volgens weerbureau HWS zal het kwik stijgen tot zo'n 30 graden.
Tropische dag met 32 graden
VVD staat op vaste premie voor basispakket
VVD staat op vaste premie voor basispakket
VVD-leider Dijkstal vindt heffing van een vaste premie die iedereen voor het basispakket in de gezondheidszorg moet betalen een absolute voorwaarde voor het nieuwe zorgstelsel.

Bij de konijnen af
Dat konijnen bepaald niet stil zitten, is algemeen bekend. Maar een megaworp van 21 jongen is zelfs voor deze diertjes bij de konijnen af. Maar Achterhoekse Nijn heeft het echter gepresteerd.
Bij de konijnen af
Dader aanslag op burgemeester van Stede Broec Dader aanslag op burgemeester van Stede Broec
Justitie in Alkmaar heeft een nieuwe compositiefoto beschikbaar gesteld van de dader van de op 17 april gepleegde aanslag op burgemeester Jan Haanstra van de Noord-Hollandse gemeente Stede Broec. De schutter wordt nog steeds gezocht. De nieuwe foto werd samengesteld na het horen van een getuige. Een eerste compositietekening was minder nauwkeurig. Haanstra heeft de afbeelding gezien en het gezicht als dat van de dader herkend.
Vergaderrecord Utrechtse raad
De Utrechtse gemeenteraad vergadert komende donderdag voor maar liefst de 5500ste keer.

Irakees wel verdacht in Vaatstra-zaak
De Iraakse asielzoeker Ali Hussein Hassan was wel degelijk verdachte in de zaak van de vermoorde Marianne Vaatstra. Officier van justitie De Graaf heeft vorige week geheel ten onrechte gesteld dat de man alleen onder druk van de publieke opinie is aangehouden, zo schrijft minister Korthals in een brief aan de Tweede Kamer.

Miljoenenverspilling aan allerlei bijzaken
De VVD-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland luidt de noodklok over de miljoenen die in haar ogen door het provinciebestuur worden verspild aan bureaucratische rompsplomp, symposia en extra ambtenaren. De liberalen, ergeren zich dood aan peperdure projecten als 'Blokfluit voor ouder en kind'.
Met trots geven wij kennis... Met trots geven wij kennis...
Bart Maes en Ariane Seydel zijn zo trots op hun pas geboren zoontje Ruud, dat ze bovenop hun woning in de Amsterdamse Pijp een opblaasbaby van zes meter hoog hebben geplaatst.
Daling aantal vakanties in eigen land
Het aantal vakanties in eigen land neemt af. Na jarenlange forse stijgingen daalde het aantal overnachtingen vorig jaar van 83 miljoen naar 82,6 miljoen, zo blijkt uit CBS-cijfers. Tussen 1998 en 1999 was nog sprake van een toename met 6,2 miljoen. Zowel Nederlandse als buitenlandse gasten lieten het afweten in 2000.

Nijmeeegse ambtenaren op hete kolen
Zeker 30 ambtenaren van de gemeente Nijmegen hebben verbrande voeten opgelopen na het lopen over gloeiende kolen. De ambtenaren kregen tijdens een dagje teambuilding in het Nijmeegse Goffertpark op vrijwillige basis de gelegenheid om bij één van de programmaonderdelen over gloeiend houtskool te lopen.
Alarm om halve cent bij euro-omrekening
Om welgeteld een halve cent slaan de vakcentrale FNV en het College van Belastingadviseurs (CB) alarm bij het kabinet. De onbelaste kilometervergoeding die werknemers van hun baas mogen ontvangen voor zakelijke ritten is al jarenlang 60 cent en wordt per 1 januari 2002 precies 27 eurocent. Dat is omgerekend echter geen 60, maar 'slechts' 59,5 cent, ofwel een halve cent per kilometer minder.
Alarm om halve cent bij euro-omrekening
Nederland onmachtig in xtc-strijd
Politie en justitie moeten alarmerend vaak 'nee' verkopen als buitenlandse opsporingsinstanties ons land te hulp roepen bij het bestrijden van xtc-handel. Daarbij worden soms internationale verdragen, die Nederland verplichten aan zogeheten rechtshulpverzoeken gehoor te geven, geschonden.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.