De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 15 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
De Krant
Verpleegkundigenbond zoekt opening Verpleegkundigenbond zoekt opening
NU '91, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen, wil snel weer praten met de werkgevers in de ziekenhuizen. Ondertussen gaan de acties door, zoals hier in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.
FNV WIJST AKKOORD OVER NS-DIENSTROOSTER AF
Na ruim 270 uur onderhandelen en vier dagen staken op het spoor voert de NS het 'rondje om de kerk' volgende maand gewoon in. De NS houdt vast aan het in 1999 gesloten basisakkoord nu de achterban van FNV Bondgenoten met een minimaal verschil van tien stemmen het op 23 april gesloten akkoord over de invoering van het nieuwe dienstrooster heeft verworpen. Hierdoor zijn alle eerder gedane toezeggingen van de baan. FNV WIJST AKKOORD OVER NS-DIENSTROOSTER AF
Big Birds: Aalscholvers live op internet Big Birds: Aalscholvers live op internet
Big Brother heeft er nu ook een vogel-variant bij: Big Aalscholver. Vereniging Natuurmonumenten heeft bij wijze van proef een camera op de uitkijkhut van het Naardermeer geplaatst. Volgens Annet Les valt er genoeg te zien: "'s Avonds vliegen de mannetjes af en aan om de jongen te voeden. Het gebied lijkt dan een soort Schiphol." De aalscholvers zijn het gehele broedseizoen via www.natuurmonumenten.nl te zien.

Trainer heeft kater na kampioenschap Trainer heeft kater na kampioenschap
De onfortuinlijke trainer Bram van Splunter ligt met drie gebroken ribben en een ingeklapte long in het ziekenhuis. De coach hield een flinke kater over aan het kampioensfeest van zijn voetbalclub Asonia.
Rel-Marokkanen aan zee
De politie heeft in Zandvoort in totaal 33 voornamelijk Marokkaanse jongeren uit Amsterdam-West aangehouden wegens het veroorzaken van ernstige overlast.

Duitse benzine goedkoper
Terwijl de benzineprijzen in Nederland stijgen naar recordniveaus gaan ze in Duitsland juist omlaag. Maandag gingen de prijzen bij onze oosterburen met zo'n vijf cent omlaag.

Open huis op naaktcamping
De naturistenverenigingen zetten zondag ter gelegenheid van de jaarlijkse open dag de poorten van hun terreinen open.
Het nieuwe zorgstelsel is bijna klaar
De eerstverantwoordelijke ministers hebben de hoofdlijnen rond van een nieuw verzekeringsstelsel tegen ziektekosten. Minister Borst zal dit uiterlijk juni bij de Tweede Kamer indienen zodra zij het groene licht krijgt van het kabinet als geheel. In het nieuwe stelsel komt er een basisverzekering tegen ziektekosten waarin op termijn ook de huidige AWBZ zal worden opgenomen.
Het nieuwe zorgstelsel is bijna klaar
Vrouw verdronken
Een 62-jarige vrouw blijkt afgelopen zondag bij het watergeven van haar planten te zijn verdronken.
Imam maakt zijn excuses
Imam sheik El-Moumni verontschuldigt zich voor zijn uitspraken over homoseksualiteit voor het geval zijn woorden kwetsend zijn overgekomen bij een bepaalde bevolkingsgroep.
Constantijn en Laurentien naar Londen Constantijn en Laurentien naar Londen
Prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst zullen zich na hun huwelijk van aanstaande donderdag en zaterdag in Londen vestigen. Constantijn gaat werken bij het consultancybureau Booz Allan Hamilton.
di 15 mei 2001