De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 20 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
 
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

Ritsma en Postma presteren redelijk
Slecht waren hun 1500 meters zeker niet geweest, klonk het in koor uit de monden van Ids Postma en Rintje Ritsma. Maar goed, nee, dat was nou ook weer niet de juiste omschrijving van hun schaatsmijl.
Ritsma en Postma presteren redelijk
Magistraal naar zilver
Magistraal naar zilver
Gisteren, tien dagen na zijn magistrale optreden op de vijf kilometer, overtrof Jochem Uytdehaage zichzelf andermaal. Op de 1500 meter, voor schaatsers het koningsnummer, kwam hij uit op 1.44,57. Dat bleek goed genoeg voor zilver, maar niet voor goud...

Aanval Raemon Sluiter mislukt
Raemon Sluiter verloor nipt van Sebastien Grosjean, de Franse topspeler die anderhalve week geleden ook al mede verantwoordelijk was voor de nederlaag van het Nederlandse Davis Cupteam.
Aanval Raemon Sluiter mislukt
FEYENOORD-PUZZEL
LIGT NOG OPEN

Feyenoord heeft nog geen enkel idee in wat voor samenstelling het de UEFA Cup-strijd aan moet gaan met Glasgow Rangers, donderdagavond gastheer op Ibrox Park. Trainer Bert van Marwijk heeft het niet eenvoudig nu Cristian Gyan aan het duel met Vitesse een knieblessure heeft overgehouden.

Bemanning Illbruck viert
winst met bier en biefstuk

Vrijwel het eerste wat de bemanning van het Duitse jacht Illbruck in het Braziliaanse Rio de Janeiro deed na het winnen van de vierde etappe van de Volvo Ocean Race, was het verorberen van hamburgers, gegrilde kip en grote biefstukken, weggespoeld met het nodige bier.
Telstar royaal langs MVV
Stormvogels/Telstar boekte zijn tweede zege in 4 dagen tijd. Op Schoonenberg kreeg MVV er met 4-0 van langs.

Real al bijna zeker van kwartfinale Real al bijna zeker van kwartfinale
Real Madrid bevestigde zijn zorgwekkende vormcrisis en kreeg met een 1-0 overwinning tegen Porto meer dan het verdiende. Zonder de geblesseerde Raul is de Koninklijke een team zonder ziel.
Ontzag voor AC Milan afgestraft
De wil om succes te halen moet groter zijn dan de angst om te verliezen. Het is het levensmotto van Georges Leekens en die boodschap hield de Belgische oefenmeester de afgelopen dagen ook zijn spelers voor. Toch toonde Roda JC een helft lang veel te veel ontzag voor AC Milan. Het leunde te lang op de defensie en zag eigenlijk pas in de tweede helft welke kansen het tegen de op drie na rijkste ploeg van de wereld had.
Ontzag voor AC Milan afgestraft
Ajax 2 speelt bijna zeker
op Goede Vrijdag

Definitieve toestemming van de politie van Amsterdam ontbreekt nog, maar de halve finale van de Amstel Cup tussen Ajax 2 en FC Utrecht wordt hoogstwaarschijnlijk gespeeld op Goede Vrijdag 29 maart in de Amsterdam ArenA.

Wisselende stemming bij
Nederlandse bobvrouwen

Een wisselende stemming was er bij de Nederlandse bobvrouwen, na de laatste twee trainingsruns voor het olympische debuut van de discipline. Eline Jurg stuurde naar een solide plaats in de middenmoot, Ilse Broeders eindigde ver in de achterhoede.
Anni Friesinger nog met lege handen Anni Friesinger nog met lege handen
In haar vaderland was zij al op voorhand gebombardeerd tot de koningin van de Winterspelen. Anni Friesinger (25) ging immers naar Salt Lake City om viermaal goud op te halen, maar halverwege haar goldrush staat de teller nog op nul. En de druk in Duitsland, die wordt alsmaar groter. "Ik heb de afgelopen dagen veel gesurfd over het internet, maar de krantenpagina's heb ik maar overgeslagen," zegt Friesinger.
Vive la France
Na zeventig jaar had heel kunstrij-minnend Frankrijk weer eens reden tot juichen.

IN DE BAN VAN GRANIET IN DE BAN VAN GRANIET
Wie denkt dat schilder Pieter Breughel en curling niets met elkaar te maken hebben, moet terug naar de schoolbanken. Breughel was het namelijk die de schuifsport voor het eerst vastlegde op het witte doek.
Tsjechië treft Rusland in kwartfinale
Titelhouder Tsjechië stuit op Rusland in de kwartfinales van het olympisch ijshockeytoernooi. De Russen verloren het laatste pouleduel van Finland en moeten dat met de zware loting bekopen.
Tsjechië treft Rusland in kwartfinale
Film Van Velde nog niet ten einde Film Van Velde nog niet ten einde
Het computersysteem van NOC*NSF sloeg de afgelopen dagen regelmatig op tilt. Een onophoudelijke stroom emails, allemaal gericht aan Gerard van Velde, zorgde ervoor dat het systeem overbelast raakte.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.