De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 17 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Prins en Máxima nemen tram in A'dam
Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta pakken bij hun bezoek aan Amsterdam op 10 september de tram. Het GVB is zeer vereerd met de koninklijke tramrit.
Prins en Máxima nemen tram in A'dam
Jongeren moeten chipkaart<BR>tonen voor kopen sigaretten
Jongeren moeten chipkaart
tonen voor kopen sigaretten

Jonge rokers moeten in de toekomst een speciale chipkaart met pasfoto overleggen als ze een pakje sigaretten willen kopen. De tabaksverkoper kan zo controleren of de roker ouder is dan 16 jaar.
Venetiaan: Kok zeer welkom in Suriname
Premier Kok en president Venetiaan van Suriname schudden elkaar demonstratief de hand voor de deur van het Casthuis in Den Haag. Venetiaan liet weten dat Kok 'zeer welkom' is in Paramaribo.
Venetiaan: Kok zeer welkom in Suriname

Invalide paardenfan bestolen van quad Invalide paardenfan bestolen van quad
De gehandicapte paardenliefhebster Petra van der Zande (33) uit Nootdorp is zwaar gedupeerd nu onverlaten haar vierwielige karretje hebben ontvreemd. Het blauw-paarse wagentje van de na een dwarslaesie aan een rolstoel gebonden Nootdorpse, werd gestolen vanaf het erf achter de stallen van een privé-manege aan de Veenweg in Leidschendam. Petra verzorgt daar dagelijks haar edele viervoeter Marek en andere paarden.

Drankjes bestellen via sms
Klanten van het Haagse etablissement De Haagsche Kluis kunnen hun bestelling doen via een sms-bericht.
Peuters willen weer naar speelzaal Peuters willen weer naar speelzaal
Gewapend met spandoeken en bordjes protesteren bijna honderd peuters, de meesten vergezeld van hun moeder, tegen de tijdelijke sluiting van 29 speelzalen in Den Bosch en omgeving.
Behandeling haperende nier prins Claus gaat goed
De artsen in het Amsterdamse Academisch Medisch Centrum zijn niet ontevreden over de wijze waarop de haperende rechter nier van de prins reageert op de behandeling.

Stormloop goede doelen op 'jackpot' oude-muntenactie
Het aantal goede doelen dat op jacht is naar de schat van Coins for Care en de Stichting Nationale Eurocollecte groeit snel. Inmiddels hebben zich 130 goede doelen aangemeld.
Mode-ufo in Almere
Het dak van de ufo van Almere is bijna dicht. Januari 2002 moet het nieuwe Mode Centrum Almere in de vorm van een luchtschip op het industrieterrein Veluwsekant opengaan.
Mode-ufo in Almere
Verdachten op Schiphol ter plekke berecht
Schiphol krijgt op korte termijn een eigen rechtbank waar zware drugscriminelen en smokkelaars die van het plegen van strafbare feiten op of rond de luchthaven worden verdacht, snel kunnen worden berecht.

Nieuw medicijn voorkomt hartinfarct
Jaarlijks kan het leven van vele honderden Nederlanders die worden opgenomen met een dreigend hartinfarct, gered worden als ze direct een nieuwe combinatie medicijnen krijgen toegediend.
Jeugd onderhoudt kamp Westerbork Jeugd onderhoudt kamp Westerbork
Jongeren controleren in voormalig doorgangskamp Westerbork één voor één de ruim 100.000 herdenkingsstenen. Deze herinneren aan de joden en zigeuners die in WO-II vanuit Drenthe op transport naar vernietigingskampen werden gesteld.
Toch voordeel van lagere ww-premie
Het kabinet gaat na een storm van kritiek volgend jaar alsnog de ww-premies verlagen zonder dat dit via een belastingverzwaring weer teniet wordt gedaan.

Dodelijke xtc-pil toch in Nederland
In heel Nederland is alarm geslagen nu een partij levensgevaarlijke xtc-pillen met de stof pma is opgedoken in Maastricht. De pil heeft in diverse Europese landen al elf levens gekost.
Kippen vangen op A28
Een grote ravage op de A28. Door een botsing tussen een vrachtwagen gevuld met matrassen en een truck vol met kratten kippen kwam een groot deel van de lading midden op de snelweg bij Zwolle-Zuid terecht.
Kippen vangen op A28
Fries stuit op schat bij varkenskot Fries stuit op schat bij varkenskot
Metaaldetectordeskundige Leo Kooistra (48) uit het Friese Lippenhuizen heeft bij een varkenskot een schat ontdekt: maar liefst 1327 zilveren en gouden rijksdaalders, tientjes en halve guldens uit de periode rond 1870 tot 1967.
Rechtszaak nazibeul Dirk Hoogendam in oktober
De zaak van de Nederlandse oorlogsmisdadiger Dirk Hoogendam (79) komt op 9 oktober voor de rechtbank in Assen. Dat heeft zijn Duitse advocaat gisteren gezegd.

Moeder 'besnijdt' zoontje op Scheveningse strand
Een jonge moeder heeft tot verbijstering van enkele toekijkende badmeesters van de Scheveningse reddingsbrigade op het strand een stukje van de voorhuid van haar zoontje afgeknipt.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.