De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 17 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Stormloop goede doelen
op 'jackpot' van
oude-muntenactie

Van een onzer verslaggevers

   
 

HALFWEG - Het aantal goede doelen dat op jacht is naar de schat van Coins for Care en de Stichting Nationale Eurocollecte groeit snel. Aanvankelijk waren er 100 goede doelen die hopen in aanmerking te komen voor een deel van de 55 miljoen gulden die de komende maanden naar verwachting opgehaald gaat worden door Coins for Care. Inmiddels hebben nog eens 30 organisaties hebben een aanvraag ingediend bij de Stichting om nog op tijd mee te kunnen delen in deze 'jackpot'.

Sympathisanten van een aantal goede doelen doen er inmiddels door manipulatie van alles aan om 'hun' organisatie zo hoog mogelijk geplaatst te krijgen op de lijst van de stichting Coins for Care. Op de internetsite www.coinsforcare.nl kunnen mensen hun stem uitbrengen op hun favoriete goede doel. Hoe meer stemmen, hoe meer geld straks.

Aanhangers van christelijke organisaties als Woord en Daad, Stichting de Ontmoeting en de Vereniging van het Ongeboren Kind stemden zo vaak dat ze wel héél erg snel klommen in de Goede-Doelen Top 100.

Driftig internettende aanhangers van Woord en Daad bezorgden de Stichting een plek in de top tien. Na ontdekking van de stemfraude is de stichting teruggezet naar een achttiende plaats.

Volgens woordvoerster Esther Jacobs van Coins for Care is het "opmerkelijk dat juist aanhangers van deze christelijke organisaties zich op deze manier profileren". Jacobs meldt dat een nieuwe opzet van het stemsysteem er binnenkort toe moet leiden dat dit soort manipulaties worden uitgesloten.

Volgens haar behoeft geen enkele stichting die op de lijst staat bang te zijn dat ze geen geld krijgt. "Ook stichtingen en verenigingen waar geen stemmen op zullen worden uitgebracht krijgen geld, waarschijnlijk een bedrag tussen de 20.000 en 30.000 gulden".

Het meest populaire goede doel is op op dit moment het Aids Fonds, gevolgd door de Cliniclowns en Artsen zonder Grenzen. Organisaties als Milieudefensie, Balikpapan Orangutan Survival Foundation en de Bond zonder Naam moeten het voorlopig zonder stemmen doen, evenals het Dierentehuis Den Bos en het Comité Anti-Stierenvechten.

Vanaf september wordt begonnen met het inzamelen van van het 'oude' Europese muntgeld dat volgend jaar zijn waarde verliest. In winkels, banken en sportkantines worden collectebussen geplaatst. Bovendien gaan er nog eens 200.000 collectanten op pad.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 17 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.