De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 1 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

FEEST ONTAARDT IN RELLEN
De viering van Koninginnedag is gisteravond uitgelopen op massale vechtpartijen tussen jongeren die tevergeefs het Centraal Station in Amsterdam probeerden binnen te komen en de mobiele eenheid.
FEEST ONTAARDT IN RELLEN
Oud-premier Biesheuvel overleden Oud-premier Biesheuvel overleden
Oud-premier Barend Biesheuvel is zondagochtend overleden in een Haarlems ziekenhuis. Hij was al enige tijd ziek. Biesheuvel is 81 jaar geworden. 'Mooie Barend' Biesheuvel was eind jaren zestig en begin jaren zeventig de voorman van de Anti-Revolutionaire Partij, die later is opgegaan in het CDA. Van 1971 tot 1973 was hij premier en daarvoor enkele jaren minister van Landbouw en fractievoorzitter van de ARP.
Opletten vandaag: rechts heeft altijd voorrang
Opletten vandaag: rechts heeft altijd voorrang
Of Vader Abraham en de smurfen het ons goed hebben ingeprent, zal de komende weken in de praktijk moeten blijken. Maar vandaag treedt in ons land in ieder geval de nieuwe verkeersregel in werking en hebben alle bestuurders van rechts voortaan voorrang.

Langste bloembak in de wereld
Medewerkers van de bloemenveiling Holland zijn bezig om langs de Veilingroute naar Naaldwijk de langste bloembak ter wereld - van bijna drie kilometer - te voorzien van zomerbloemen.
Langste bloembak in de wereld

Hardleerse spookrijder
De Roermondse politie heeft gisternacht een 71-jarige, notoire spookrijder van de weg gehaald.
Natte ram ophalen Natte ram ophalen
Een van de rammen van Erik Bos uit Gramsbergen was in het Overijssels kanaal gevallen tijdens het grazen. Eenmaal weer op het droge, bleek dat zijn vacht zoveel water had opgenomen, dat de ram niet meer op zijn poten kon staan.

Chinese horeca gaat
massaal protesteren

De Chinese horecabranche bereidt zich voor op een massaal landelijk protest. De sector dreigt kapot te gaan aan jaarlijkse miljoenenafpersing door criminelen, een nijpend tekort aan naar schatting 7000 geschoolde chef-koks en de tomeloze jacht van de overheid op illegale werknemers.

Missie Eritrea valt
ƒ40 mln. duurder uit

De kosten van het Nederlandse VN-detachement in Ethiopië en Eritrea vallen een stuk hoger uit dan geraamd. In plaats van de begrote 100 miljoen gulden houdt het ministerie van Defensie nu rekening met een kostenpost van 140 miljoen gulden voor de VN-vredesmacht Unmee.
Behulpzame man afgetuigd
Een behulpzame man uit Mierlo is met een kruissleutel afgetuigd toen hij een automobilist met pech wilde helpen.

Macabere excursie
De stichting Kunst en Cultuur in Overijssel organiseert op 9 juni een excursie langs kerkhoven in de provincie. Het tochtje vindt plaats per luxe touringcar.
Beslag gelegd op 77 schilderijen
van zanger Hans de Booij

Een deurwaarder heeft in een Antwerps café beslag gelegd op 77 schilderijen van zanger Hans de Booij, onder meer bekend van de hit 'Annabel'. De deurwaarder werd gestuurd door advocaat Marc Vermeulen, die beweert dat De Booij hem nog zo'n 16.500 gulden schuldig is.
Kok steekt boeren hart onder riem Kok steekt boeren hart onder riem
Premier Kok heeft gisteren de door de mkz-crisis zwaar getroffen boeren een hart onder de riem gestoken. Op Koninginnedag wenste de premier veel sterkte aan de boerengezinnen, hun familie en vrienden en alle boerenfamilies die "iedere morgen opstaan in de klemmende onzekerheid over hoe lang dit alles nog zal voortduren of met de vrees of ook zij getroffen worden."
Uitbundiger dan ooit
Uitbundiger dan ooit. Nederland gaf zich gisteren massaal over aan de viering van Koninginnedag. Behalve dan de koninklijke familie zelf, die hield zich vanwege de mkz-crisis op de achtergrond.
Uitbundiger dan ooit
Nederland in ban van Máxima Nederland in ban van Máxima
Nederland heeft gisteren massaler dan ooit koninginnedag gevierd. Miljoenen mensen grepen het onverwachte mooie weer aan voor een bezoek aan een van de binnensteden die dan ook haast uit hun voegen barstten. Het officieuze thema van de dag was Máxima, de verloofde van de Prins van Oranje. Haar naam en afbeelding werden door de feestvierders uitbundig omarmd.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.