Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 1 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Uitbundiger dan ooit
   
 

AMSTERDAM - Uitbundiger dan ooit. Nederland gaf zich gisteren massaal over aan de viering van Koninginnedag. Behalve dan de koninklijke familie zelf, die hield zich vanwege de mkz-crisis op de achtergrond.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 23kb)
Koningin Beatrix op paleis Soestdijk. Het cadeau met strik is gezien de vorm (een golfclub?) misschien eerder bedoeld voor haar jarige zwager, mr. Pieter van Vollenhoven, dan voor prinses Juliana... (Foto: MARTIN MOOIJ)
Koningin Beatrix en prins Claus bezochten paleis Soestdijk om daar de jarige prinses Juliana te feliciteren. Dat deden overigens ook de Prins van Oranje en zijn verloofde Máxima en prins Maurits en prinses Marilène met hun dochtertje Anna, het jongste achterkleinkind van prinses Juliana en prins Bernhard.

Vooral in het westen van het land was het drukker dan ooit. Amsterdam was daarbij opnieuw de grote trekpleister. Bijna drie kwart miljoen mensen uit binnen en buitenland begaven zich naar de grachtengordel van de hoofdstad om feest te vieren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 31kb)
In Amsterdam was het gisteren niet alleen druk op straat maar ook in het water. De vele kleurrijke bootjes zorgen voor files in de grachten. Het voor het eerst ingestelde eenrichtingsverkeer op de grachten wierp wel vruchten af. Volgens de politie was het in de wateren minder chaotisch. Zeven dronken kapiteins kregen een bekeuring. Op de singel zonk een schuit met feestvierende studenten.
En daar was het zoals gewoonlijk Oranje Boven. Velen leefden zich weer uit in creatieve variaties op de kleur oranje en het koningshuis. Absoluut de populairste was dit jaar Máxima Zorreguieta, de kersverse verloofde van prins Willem-Alexander.

Het portret van de toekomstige vrouw van de Prins van Oranje sierde buttons, maskers en gevels. Het leek wel of de feestvierders de verloving met inhouden adem hadden zitten afwachten om nu, tijdens Koninginnedag, volledig uit de ban te springen met Máxima-vereringen.

Het grootste portret in Amsterdam was overigens niet voor de de Argentijnse, maar voor haar aanstaande schoonvader, prins Claus... The King!




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 1 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.