Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 1 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Chinese horeca
gaat protesteren

Van onze correspondent

   
 

ALMERE - De Chinese horecabranche bereidt zich voor op een massaal landelijk protest. De sector dreigt kapot te gaan aan jaarlijkse miljoenenafpersing door criminelen, een nijpend tekort aan naar schatting 7000 geschoolde chef-koks en de tomeloze jacht van de overheid op illegale werknemers in deze horecasector.

Onder hen bevinden zich veel uitgeprocedeerde asielzoekers waar niemand raad mee weet en waarvan de Chinese horeca zegt de rekening gepresenteerd te krijgen. Volgens een voorzichtige schatting zouden momenteel 10.000 Chinezen illegaal werkzaam zijn. Volgens de Chinese horeca wordt voor hen wel loonbelasting afgedragen.

De 2300 Chinese restauranthouders komen voor het eerst in de geschiedenis massaal uit de beslotenheid van hun eigen wereld en bereiden op initiatief van de Vereniging van Gediplomeerde Chinese Chef Koks (VCCK) een landelijke actie voor die in mei duizenden Chinese restauranthouders op de been moet brengen.

Tijdens een besloten bijeenkomst in Almere, waarbij tenminste 100 verontruste Chinese restauranthouders aanwezig waren, is het actieplan voorbereid dat het tij moet keren. De Chinese horeca verwijt de overheid laksheid en eist maatregelen, zowel op het gebied van de veiligheid als herziening van het huidige arbeidsbeleid. Ook moet er een betere scholing komen voor het opleiden van chef-koks en restaurantpersoneel.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 1 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.