De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 15 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

New Yorks Burgemeester Giuliani<BR>is trots op zijn reddingswerkers New Yorks Burgemeester Giuliani
is trots op zijn reddingswerkers

"Het zijn de besten, de moedigsten onder ons", zei de New Yorkse burgemeester, Rudy Giuliani, gisteren over zijn brandweermannen, die sinds dinsdag onafgebroken in touw zijn. Ongeveer 300 van hen hebben hun menslievende werk met hun leven moeten betalen; zij bevonden zich dinsdag in de Twin Towers van het WTC, toen die instortten.
VS KLAAR VOOR WRAAK
VS KLAAR VOOR WRAAK
Met bloedend hart treft Amerika alle voorbereidingen voor een omvangrijke, mogelijk jarenlange militaire slag tegen het terreurnetwerk van Osama bin Laden en de regimes die terreur ondersteunen.

Wereld balt vuist Wereld balt vuist
Ook al is er nog geen schot afgevuurd, een wereldwijde coalitie tegen terreur lijkt al ver gevorderd. Daarin worden, oude vriendschappen hersteld en vijandschappen even vergeten.
Miljoenen gedenken slachtoffers
In alle uithoeken van de aarde werd gisteren stilgestaan bij de terreuraanval van afgelopen dinsdag op de VS. Stilte op de Dam in Amsterdam, stilte ook bij de Britse parlementsgebouwen en de Big Ben in Londen.
Miljoenen gedenken slachtoffers

Noodweer hindert redders
Zware regenval heeft gisteren het zoeken naar slachtoffers in New York ernstig bemoeilijkt.
Bill Clinton biedt troost op rampplek Bill Clinton biedt troost op rampplek
Ex-president Bill Clinton troost een huilend jongetje op weg naar een herdenkingsdienst donderdagavond voor de slachtoffers van de terreur op University Place in Manhattan.
Wat doet Rusland?
Met het naderen van een mogelijke Amerikaanse vergeldingsactie tegen Afghanistan, toevluchtsoord van superterrorist Bin Laden, rijst de vraag: wat doet Rusland?
Imam: Allah straft de terroristen
De meest gezaghebbende Egyptische imam, sjeik Mohammed Sayyed Tantawi, heeft gisteren verklaard dat de daders van de terreuraanslagen in New York en Washington door Allah zullen worden gestraft.

Asbest vrij bij instorten
van de WTC-torens

Bij de bouw van het World Trade Center in New York is voor isolatie asbest gebruikt, dat bij het ineenstorten van de gebouwen in de lucht is terechtgekomen. Het bedreigt de gezondheid van reddingswerkers.
Projectontwikkelaar wil herbouw WTC
Een New Yorkse projectontwikkelaar en leider van een investeringsmaatschappij die voor 99 jaar het World Trade Center had gepacht, zei gisteren vastbesloten te zijn om het complex te herbouwen.
Projectontwikkelaar wil herbouw WTC
Terrorisme is niet te bestrijden zonder<BR>de hulp van moslimlanden Terrorisme is niet te bestrijden zonder
de hulp van moslimlanden

De terreuraanslagen in de Verenigde Staten hebben niet alleen Israël diep geraakt, maar ook andere landen in de regio, zoals Egypte, Jordanië en Saoedi-Arabië die hun eigen problemen hebben met moslimextremisten. Zo heeft de Egyptische radicale moslimbroederschap de aanslag veroordeeld, net als landen als Syrië en Libië, niet bepaald vrienden van de VS.
Zwarte dozen gevonden
bij het Pentagon

Bij het Pentagon in Washington zijn gisteren de beide zwarte dozen van het rampvliegtuig gevonden. Eerder was de vluchtrecorder van het vliegtuig dat in bebost gebied in Pennsylvania is neergestort, al gelokaliseerd.

Taliban dreigen VS
De Taliban zullen "op andere manieren" wraak nemen als de Verenigde Staten hun land zullen straffen voor de terreuraanslagen op New York en Washington, zo heeft de woordvoerder van het Afghaanse regime gisteren aangekondigd.
President Bush bezoekt rampgebied
President Bush bezocht vrijdagavond het rampgebied in New York. Hij bekeek de enorme schade en sprak met de hulpverleners. Er was een enorme politiemacht op de been om de president te beschermen.
President Bush bezoekt rampgebied

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.