De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 27 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ruime zege FC Den Bosch
in vroegtijdig
'degradatieduel'

Van onze sportcorrespondent

   
 

DEN BOSCH - Met een geflatteerde zege (4-0) tegen Fortuna Sittard logenstrafte FC Den Bosch voorlopig het pessimisme rond deze degradatiekandidaat. "Ik ben ervan overtuigd dat we ons kunnen handhaven. We spelen heel realistisch, geven erg weinig weg, spelen als een hecht team en zijn op die manier tot heel veel in staat. Als we dit consequent kunnen opbrengen, moet ik nog zien dat we degraderen", verwoordde Jan Michels het toegenomen zelfvertrouwen van de promovendus uit de eerste divisie.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Mourad Mghirzat (links) is blij met de vierde treffer voor Den BOsch die hij op zijn naam schreef.
De confrontatie tussen de twee potentiële afvallers in de eredivisie gaf de thuisclub op een belangrijk onderdeel hoop. FC Den Bosch kreeg vijf kansen en scoorde viermaal. "Dat was heel effectief en heel essentieel in onze speelwijze", erkende Michels. De Limburgse tegenstander belaagde vaker de Brabantse defensie, maar miste scherpte, overtuiging en kwaliteit om de weerbarstige doelman Kris Mampaey te verschalken. "De wil om er alles aan te doen, straalden we te weinig uit", had trainer Hans Verel kritiek op de veelal te slappe aanpak van Fortuna Sittard.

Mede door de verzengende hitte amuseerde het vroegtijdige 'degradatieduel' nauwelijks. Het tempo lag constant laag en ook het voetbal zelf bleef onder de maat. De bezoeker beheerste de eerste fase. De 1-0 van Michels in de 23e minuut beloonde in feite de verkeerde partij. "Wie de eerste goal zou maken, was in deze warmte bijna zeker van de overwinning", aldus de goalgetter zelf. "Dat was meteen het breekpunt. Ook de andere doelpunten hebben we veel te gemakkelijk weggeven", pruilde trainer Verel.

Fortuna Sittard incasseerde te simpel de 2-0 van Fred van der Hoorn (op slag van rust), de 3-0 van Mourad Mghizrat in de 48e minuut na knullig balverlies van de geblesseerd geraakte Chris van Geem en de 4-0 van dezelfde Mghizrat in de 82e minuut. "We hadden afgesproken in geen geval op buitenspel te spelen", laakte Verel de inleiding tot de laatste tegentreffer. "Er was vooraf veel kritiek op ons. We waren in wezen al gedegradeerd. Met vier punten uit de eerste drie wedstrijden hebben wij ons goed verkocht", zo verwees de Bossche trainer Wiljan Vloet met een knipoog naar de zevende plaats, die al even geflatteerd overkomt als de eerste overwinning van dit seizoen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 27 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.