De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 27 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Woods weet weer
wat winnen is

Van onze golfmedewerker

   
 

AKRON - Na een paar moeilijke maanden heeft Tiger Woods weer een belangrijk toernooi op zijn naam geschreven. De 25-jarige Amerikaan won het NEC International in de Amerikaanse staat Ohio door zijn landgenoot Jim Furyk met een birdie op de zevende extra hole te verslaan. Het was de vijfde overwinning van Woods van het jaar op de Amerikaanse Tour en in nog geen vijf jaar zijn 29e in totaal. Ook in 2000 won Tiger Woods dit toernooi.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 13kb)
Na een paar moeilijke maanden heeft Tiger Woods weer een belangrijk toernooi op zijn naam geschreven. (Foto: REUTERS)
Woods en Furyk stonden na 72 holes op de Firestone Country Club beiden op een totaal van 268, twaalf onder par. Furyk was de laatste ronde met twee slagen voorsprong op Woods begonnen, maar moest na een 71 toezien hoe de nummer een van de wereld met een 69 weer langszij kwam. Beiden hadden op de par-4 achttiende de kans de strijd te beslissen. Maar zowel Woods als Furyk liet een bogey noteren. In de verlenging maakte het duo par na par. Maar op de zevende extra hole sloeg Woods zijn approach tot op minder dan een meter en had geen moeite met de putt voor birdie. Op dat moment had Furyk al een bogey gemaakt, maar Woods maakte het keurig in stijl af. Beste Europeanen in dit met 12 miljoen gulden gedoteerde toernooi, dat meetelde voor zowel de Europese als Amerikaanse Tour, waren Darren Clarke en Colin Montgomerie. De Noord-Ier Clarke werd na een slotronde in 69 slagen en een totaal van 271 derde. Montgomerie speelde de laatste ronde in 70 strokes. Met een totaal van 273 werd de Schot vierde.

De 24-jarige Engelsman Paul Casey bewees op de baan van Gleneagles dat de Europese Tour meer en meer talenten begint voort te brengen. In pas zijn elfde wedstrijd op het circuit, het Schots PGA Championship, was Casey in de slotfase net zo kalm als meer ervaren spelers. Casey begon de laatste hole van de par-72 baan met een slag voorsprong op de Duitser Alexander Cejka, die even daarvoor de par-3 zeventiende had gebirdied. Cejka maakte ook op achttien een birdie, maar dat was niet voldoende, omdat Casey op de slothole ook al een slag had gewonnen. Casey had voor de 72 holes 274 slagen nodig, veertien onder par. Hij speelde de laatste ronde in 69 slagen. Cejka werd op één stroke tweede. Rolf Muntz legde in Schotland beslag op de gedeelde 37e plaats. Hij ging op dag vier in 70 slagen rond, het gevolg van vier birdies en twee bogeys. Muntz kreeg een totaal van 285 slagen (-3) achter zijn naam.

Op de baan van Golfclub De Merwelanden in Dordrecht won de Australiër David Good de met bijna vier ton gedoteerde Legends in Golf door op de eerste extra hole een birdie te maken. Daardoor klopte Good in deze wedstrijd van de Europese Seniors Tour de Amerikaan Jerry Bruner, die als leider aan de derde en laatste ronde was begonnen. Good en Bruner hadden voor de reguliere 54 holes 204 slagen (-9) nodig. Bertus van Mook sloot het toernooi met een 74 af. Hij was met 221 slagen en een 47e plaats de beste Nederlander.

Judith van Hagen liet een week voor het Mexx Dutch Ladies Open op de Kennemer zien dat ze nog steeds de beste Nederlandse professional golfster is. De Limburgse werd in Waterford gedeeld twaalfde in het met 350 duizend gulden gedoteerde Iers Ladies Open. Van Hagen had voor de 54 holes op de Faithlegg Golfclub 210 strokes (-6) nodig. Mette Hageman (217) werd 36e, Marjan de Boer (220) 50e en Nienke Nijenhuis (221) 55e.

Op de Koninklijke Haagsche behaalde het Lochemse duo Munro/Huiskamp de nationale foursometitel voor mannen-amateurs. In de finale klopten ze het Noordwijkse duo Staal/Machielsen op de eerste extra hole. Bij de vrouwen ging de zege naar Nan Croockewit en Annick Schreuder van de Hilversumsche Golfclub. Ze wezen Barbara de Vet en José Brasem in de eindstrijd met 3 en 2 terug.

In het EK voor mannen-amateurs was Guido van der Valk met een totaal 281 slagen (-7) en een gedeelde zeventiende plaats de beste Nederlander. De titel ging in het Deens Odense naar de Ier Stephen Browne, die met een totaal van 270 (-18) de rest van het veld minimaal vijf slagen voorbleef.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 27 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.