De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 27 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  PSV kampt met vormcrisis

Willem II geeft kampioen geen schijn van kans

   
 

TILBURG - In de eerste twee duels van het nieuwe seizoen kon PSV een nederlaag ternauwernood afwenden. Zaterdagavond moest het op bezoek bij Willem II en voltrok zich de eerste verliesbeurt sinds meer dan een jaar. De Tilburgse club legde haarfijn de tekortkomingen van PSV bloot en counterde naar een 3-1-overwinning. Erik Gerets zei na afloop niet te 'paniekeren', maar heeft de komende twee weken tot de komende competitieronde handenvol werk om zijn elftal weer vertrouwen te geven.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 39kb)
Bombarda heeft zojuist zijn tweede doelpunt gescoord.
Wat vooral opvalt, is het gemak waarmee tegenstanders PSV hun wil opleggen. Na FC Groningen (2-2) en FC Den Bosch (nipte 3-2 winst) greep ook Hans Westerhof naar een inmiddels beproefde methode om PSV te bestrijden. Hij stelde een extra verdediger op en liet de Eindhovense club komen, om vervolgens met razendsnelle uitvallen de defensie van PSV te ontrafelen. ,,Wij hebben ook de spelers om op die manier te voetballen", zei Westerhof na afloop. ,,Al vond ik dat we de eerste dertig minuten veel moeite hadden met PSV. Na die periode waren de ploegen gelijkwaardig. Met de 2-0 van Mariano Bombardo kom je dan in een sfeer dat je niet meer kan verliezen."

De defensie van PSV, normaal gesproken één van de pijlers van het team, zit dit seizoen slecht in zijn vel. Vooral Yuri Nikiforov maakt centraal in de verdediging een zwakke indruk. De Rus verliest bijna al zijn persoonlijke duels en is in de rugdekking vaak net te laat. ,,Het gaat me te ver om één speler aan te vallen", vond Gerets. ,,Heel mijn elftal functioneert niet. Maar ik raak niet in paniek. Als mijn as weer aan het voetballen komt, maak ik me over de rest ook weinig zorgen. Maar duidelijk is dat we een probleempje hebben."

Eén van die problemen van Gerets ligt ook in de aanval. De oefenmeester heeft de keuze tussen Mateja Kezman en Jan Vennegoor of Hesselink voor de positie van diepste spits. De laatste viel de afgelopen weken twee keer goed in en verdiende daarmee een basisplaats. Het betekende dat Kezman ten koste van Adil Ramzi naar de positie van linksbuiten verhuisde, maar daar kwam hij tegen Willem II niet echt tot zijn recht. De Joegoslaaf is een spits en hij dook dan ook consequent op in het centrum van de aanval. ,,Daardoor werd het af en toe wel erg druk in het centrum en werd het priegelwerk", vond Arnold Bruggink.

Het betekende dat PSV vooral in het centrum machteloos oogde. Willem II verdedigde zeer scherp en profiteerde volop van de snelheid van Jatto Ceesay in uitvallen richting PSV-goal, waar Ivica Kralj de door familieomstandigheden niet aanwezige Ronald Waterreus verving. De doelman moest drie keer de gang naar het net maken. Bombardo (twee keer) en Joris Mathijsen maakten de goals. Matja Kezman deed een kwartier voor tijd wat terug, maar kon toen de nederlaag van PSV allang niet meer afwenden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 27 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.