De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 27 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street blikt
tevreden terug

   
 

AMSTERDAM - Wall Street kijkt met enige tevredenheid terug op afgelopen vrijdag, toen hoop de overhand kreeg en de angst terzijde werd geschoven, aldus Michael Toorop van Prudential Bache Securities te Amsterdam. Het was de sterkste stijging in zes weken. Beleggers zijn er klaar voor om spontaan te reageren als eenmaal zou blijken dat het ergste daadwerkelijk achter de rug ligt en het economische herstel zich aankondigt.

Cisco was vorige week de katalysator met de verwachting dat zij enige stabilisatie in hun markt zien. Of en zo ja in hoeverre de Amerikaanse economie zich daadwerkelijk in een recessie bevindt, zal woensdag blijken als de cijfers voor het tweede kwartaal bruto nationaal product zullen worden herzien. De eerste schatting was een stijging van 0,7%, hetgeen het laagste cijfer in acht jaar was. Echter dit cijfer kon nog weleens worden teruggebracht naar nul of zelfs lager. Het inflatiepercentage wordt verwacht uit te komen op 2,3% op jaarbasis.

Een goede indicator voor de Amerikaanse economie is de index van inkoopmanagers van Chicago. Deze wordt vrijdag gepubliceerd en heeft al betrekking op de maand augustus. De verwachting is 40,5% tegen 38% vorige maand. Weliswaar een stijging, maar altijd nog royaal onder de 50%. Ten slotte krijgen we nog de persoonlijke consumptie en inkomenscijfers (verwachting respectievelijk +0,2% en +0,3%) en de fabrieksorders (verwachting -0,4%).

Of de Bearmarkt achter de rug ligt, valt nog te bezien. Pas als de komende dagen de koersen verder weten te stijgen, met behoorlijke omzetten, kunnen we van een mogelijke draai in de markt spreken. Het is niet ongebruikelijk wanneer als gevolg van het indekken van shortposities de koersen enkele dagen stijgen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 27 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.