De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 26 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Slappe lach
Schalken na
curieuze
ontsnapping

Van onze speciale verslaggever

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 21kb)
Sjeng Schalken. (Foto: EPA)
LONDEN - Sjeng Schalken stond op Wimbledon in plaats van te juichen slap te lachen. Op onverklaarbare wijze had hij net een vijfsetter uit het vuur gesleept. Maar vraag niet hoe de 6-4, 3-6, 6-4, 6-7 en 7-5 zege op de Oostenrijker Stefan Koubek tot stand kwam. Hij wist het zelf ook niet. Het was ook nauwelijks met een pen te beschrijven, wat zich op baan negen allemaal afspeelde, voordat de Limburger de felicitaties van Koubek, rijp voor de psychotherapeut, in ontvangst mocht nemen. Pal daarna kreeg Schalken met coach Alex Reijnders de slappe lach, ingegeven door het ongeloof over de bijna onmogelijke ontsnapping.

Een racket ging aan diggelen na de verloren tiebreak in de vierde set; een sanitaire stop hielp hem in de beslissende set om terug te komen in de partij, die hij op een haar na uit handen had gegeven, op het moment dat de linkshandige 'laborant' uit Wenen op 3-0 was gekomen. Schalken tierde, vuurde zichzelf aan, maar was bij tijd en wijle ook ten einde raad. De vijf sets-nederlagen op hetzelfde 'heilige gras' tegen Jim Courier en Mark Philippoussis spookten niet eens door zijn hoofd. "Ik wist niet meer, waar ik was", verwoordde de Limburger zijn labiele gemoedstoestand.

Schalken, als 26e geplaatst, serveerde op 5-3 in de vierde set al voor de winst. Een set later gebeurde dat op 5-4. Beide keren leverde hij op knullige wijze die opslagbeurten in. Hij kon zichzelf wel wat aan doen. Maar hij deed zijn tegenstander iets aan zonder dat hij het zelf goed en wel besefte en bezorgde zichzelf alsnog een plezierige avond in de Engelse hoofdstad. Hem wacht in ronde twee de Amerikaanse qualifier Bob Bryan en dat had heel wat slechter gekund.

Raemon Sluiter krijgt met Todd Woodbridge, een echte grasspecialist maar reeds op leeftijd, vermoedelijk meer te stellen. De Rotterdamse debutant mocht het bal op Wimbledon openen en hield daar een uiterst prettige herinnering aan over. Bij vlagen speelde Sluiter tegen Dominik Hrbaty uitstekend grastennis, hetgeen resulteerde in een vier sets overwinning (6-2, 5-7, 6-4, 6-2) op de Slowaakse nummer twintig van de wereld, die zeker niet geflatteerd was. "Schrijf nu maar eens, dat ik ook zonder volgepakte tribunes en rijen stoeltjes een partijtje kan winnen", gekscheerde de triomfator, daarmee doelend op het bijbaantje, waar de liefhebbers grotendeels staand langs de baan de wedstrijd hadden moeten volgen.

Kristie Boogert deelde in de vreugde. Ze ontdeed zich in twee korte sets (6-3, 6-2) van de Canadese Sonya Jeyaseelan en mag zich opmaken voor een confrontatie met Rosmalen-winnares Justine Hénin. Yvette Basting tenslotte moest buigen voor de Britse Karen Cross (nummer 359 van de wereld!): 4-6, 4-6.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 26 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.