De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 26 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Beurzen wachten op Fed
   
 

NEW YORK - Op Wall Street slot de Dow 100,37 punten lager op 10504,22 maar de Nasdaq kon nog een winstje boeken van 16,06 punten op 2050,90.

Onzekerheid blijft of de renteverlaging dit keer 25 of 50 basispunten zal worden. Bij de vorige renteverlagingen was de opleving van korte duur dus veel effect had het nog niet. Beleggers zijn nog steeds bezorgd over de regen van winstwaarschuwingen die al gegeven zijn en nog verwacht worden. De omzet was dan ook onder het gemiddelde met iets meer dan een miljard aandelen op Wall Street.

Walgreen, de grootste drogisterijketen van de VS, meldde dat de resultaten over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 10,2% zijn gestegen. Maar dat viel analisten tegen zodat de koers $3,76 daalde naar $37,25. Doe-het-zelver Home Depot leverde $1,71 in op $49.

Intel en Compaq maakten bekend te gaan samenwerken op het gebied van de nieuwe generatie titanium processoren voor computers. Compaq meldde meteen hier en daar te gaan herstructureren vanwege de aanhoudende prijsoorlog op het gebied van PC's. De koers van Compaq steeg per saldo nog $0,40 naar $13,90, Intel werd $1,07 duurder op $28,58.

IBM steeg eerst maar winstnemingen drukten de koers $0,49 naar $112,38. 's Werelds grootste computerfabrikant maakte namelijk bekend dat zij de snelste transistor uit de geschiedenis heeft gemaakt. Daarmee zouden de computerprocessors binnen twee jaar vijf keer zo snel als de huidige kunnen gaan draaien.

Dime Bancorp wordt overgenomen door Washington Mutual, de grootste spaarbank van de VS, voor $5,2 miljard. Dime werd $1,02 duurder op $37,90, Washington Mutual daalde $1,90 naar $37.

Biogen kreeg een dreun van maar liefst $5,46 op $54,41. Lehman Brothers kwam met een negatief rapport over dit biotechnologiefonds.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 26 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.