De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 26 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Winstwaarschuwing bij
Cap Gemini in aantocht

door Alfred Monterie

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Ook Cap Gemini ondervindt dat de economische groei afvlakt.
UTRECHT - Bij Cap Gemini Ernst & Young is een winstwaarschuwing in aantocht. Het kader van deze wereldwijde dienstverlener op gebied van informatietechnologie heeft eind vorige week het uitdrukkelijke verbod gekregen nog verder in het fonds te handelen.

Een woordvoerder van Cap Gemini weersprak de neerwaartse bijstelling van het netto-resultaat gisteren niet. "Het zou kunnen, ja," zo luidde de eerste reactie.

Omstreeks de derde week van juli presenteert het Franse automatiseringsbedrijf haar cijfers over het eerste halfjaar. Ruim daarvoor moet de winstwaarschuwing naar buiten komen.

Ook Cap Gemini voelt dat de economische groei afvlakt. Veel projecten zijn hierdoor in de ijskast gezet. Dezelfde woordvoerder ontkent overigens dat de integratie van de consulting-activiteiten van Ernst & Young stroef verloopt. "Integendeel, het gaat juist veel sneller dan vorig jaar bij de aankondiging van de overname was voorzien."

Kringen rond Cap Gemini menen echter het tegendeel. Gesproken wordt van cultuurverschillen. Om die te overbruggen is de aandacht van de leiding momenteel vooral intern gericht. Dit gaat enigszins ten koste van de 'business' zelf. Bovendien zou er momenteel nog al wat fout lopen, terwijl ook her en der moet worden gehakt.

In maart 2000 verwierf de Franse automatiseerder en IT-adviseur de adviestak van de Amerikaanse accountantsgroep Ernst & Young. Meer dan 15.000 consultants gingen over. Nooit eerder had op dit gebied zo'n grote acquisitie plaatsgevonden. De omzet van Cap Gemini verdubbelde hierdoor royaal. Maar de autonome omzetgroei over de eerste drie maanden van dit jaar lag beneden de verwachtingen. De bedoeling was juist dat Cap's vaardigheden op gebied van systeemintegratie beter "herkend" zouden worden, als de adviseurs van Ernst & Young het voorwerk hadden gedaan.

Cap Gemini Benelux, ontsproten aan Volmac, behoort met een omzet van ongeveer ƒ2 miljard tot de grootste automatiseerders in Nederland en België. Vorig jaar presteerde het bedrijf aanzienlijk beter dan het gemiddelde in de markt. De Benelux-dochter is volledig onderdeel van Cap Gemini SA te Parijs. Begin deze maand verdween het aandeel Cap Gemini van de Euronext Amsterdam. De Franse moedermaatschappij heeft 99,8% van de aandelen in handen. Wereldwijd telt de organisatie meer dan 60.000 medewerkers, waarvan 7.000 in Nederland.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 26 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.