[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Lisse op weg naar titel

Van onze sportcorrespondent

LISSE - FC Lisse is hard op weg naar het algeheel zaterdagkampioenschap voor amateurs. Het elftal van Wim Schaap verstevigde gisteravond de eerste plaats door thuis in een krankzinnig duel ASWH met 4-3 te verslaan, dat daarmee al is uitgeschakeld.

Be Quick'28 maakt nog een kleine kans op de titel. De Zwollenaren kunnen zaterdag op drie punten van Lisse komen, maar dan moet wél gewonnen worden van ASWH. De beslissing volgt dan in de laatste wedstrijd wanneer de formatie van Bert Ebbens op bezoek gaat in Lisse.

Op sportpark Ter Specke kende Lisse gisteren een bliksemstart. Na twintig minuten leidde de ploeg met 2-0 door treffers van Jerrel Linger, wie anders, en Keehoui Tan. ASWH liet zich niet ontmoedigen door die achterstand en kwam via Henk Viveen en Paul Koster nog voor rust op 2-2.

In de tweede helft trok Lisse opnieuw het initiatief naar zich toe. Arne van der Berg en Edwin de Graaf zorgden voor 3-2 en 4-2. Twee minuten voor tijd bracht John Verbaan de spanning nog wel even terug door een strafschop te benutten: 4-3. Lisse hield echter stand.

FC Lisse-ASWH 4-3 (2-2).18. Linger 1-0, 20. Tan 2-0, 33. Viveen 2-1, 40. Koster 2-2, 59. Arne van der Berg 3-2, 85. De Graaf 4-2, 88. Verbaan (strafschop). Toeschouwers: 2500.

Stand:1. FC Lisse 3-7, 2. ASWH 3-3 (6-6), 3.