Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 30 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Eerste klap Excelsior

Van onze speciale verslaggever

   
 

ROTTERDAM - Goed beginnen. Dat is de wens van iedere ploeg die nacompetitie speelt. Excelsior voegde in het thuisduel met Cambuur Leeuwarden de openingswedstrijd in poule B de daad bij het woord en versloeg de Friezen met 3-2.

Van tevoren wist Cambuur-trainer Gert Kruys het maar al te goed. "Tegen Excelsior moeten we de beuk erin gooien. Als je die ploeg laat voetballen, word je suf getikt."

Niet alleen is Excelsior de meest scorende ploeg van dit seizoen (89 maal troffen de Kralingers doel), maar ook was de ploeg van trainer Adrie Koster dit seizoen al twee keer eerder te sterk voor Cambuur (thuis werd het 3-2, in Friesland won Excelsior met 5-1).

Maar ook een gewaarschuwd Cambuur was aanvankelijk niet opgewassen tegen het surplus aan techniek bij Excelsior. In de eerste twintig minuten snelde Excelsior naar een 2-0 voorsprong. De snelle rechtsbuiten Santinho Lopes Monteiro slechts drie turven hoog opende de score met een kopbal. Thomas Buffel tekende voor de 2-0.

Cambuur probeerde het tij te keren door het fysieke overwicht uit te buiten. Niet verwonderlijk: bij Excelsior voeren frêle jonkies als Buffel, Patrick Mtiliga en Lopes Monteiro de boventoon, Cambuur betreedt het veld met bonken van kerels als Henny van Schoonhoven, Maickel Ferrier en Fabian de Freitas.

Tot de rust bleef Excelsior niettemin de eerste viool spelen, na rust knokte Cambuur zich terug in de wedstrijd. Eerst maakte Mischa Rook de aansluitingstreffer, maar op aangeven van invaller Somalia bracht Lopes Monteiro de marge weer op twee. Cambuur treurde niet lang, spuugde maar weer eens in de handen en kwam een kwartier voor tijd op 3-2 door opnieuw Rook. De vermakelijke slotfase bracht vervolgens veel kansen, maar geen doelpunten, waardoor Excelsior de eerste drie punten kan bijschrijven.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 30 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.