De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 5 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
Alles over de euro 
CrazyLife 
Weerkamer 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Het Jaarboek 2001 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

Winters weer in het zuiden Winters weer in het zuiden
Het winterse weer in Europa breidt zich steeds verder uit in zuidelijke richtingen. Aan de Turkse zuidkust en in Griekenland ligt al een pak sneeuw. Er zijn daar ook al 80 ongelukken gebeurd.
Israël onderschept schip wapentuig
Israëlische commando's hebben gisteren in de Rode Zee een Palestijns schip met vijftig ton wapens smokkelwaar aan boord onderschept. De wapens zouden afkomstig zijn uit Iran. De vondst, 500 kilometer uit de Israëlische kust, werpt een schaduw over de hernieuwde Amerikaanse poging het vastgelopen vredesproces vlot te trekken.

Tijgerwelpen gered door hond
Politiehond Rea voedt behalve haar eigen welpen twee jonge tijgertjes in de dierentuin van Belgrado. Rea's melk betekent de redding voor de twee welpjes, die oudejaarsavond werden geboren.
Tijgerwelpen gered door hond
'Chirac verwikkeld in losgeldschandaal' 'Chirac verwikkeld in losgeldschandaal'
Met nog 106 dagen te gaan naar de presidentsverkiezingen in Frankrijk is president Jacques Chirac opnieuw in opspraak. Het staatshoofd, zo goed als zeker uit op een tweede ambtstermijn, zou betrokken zijn bij een losgeldschandaal uit 1988, toen hij nog premier was. Chirac zelf weigert op de zaak in te gaan.
Megablusheli 'Elvis' held van Australiërs
'Elvis' is in korte tijd een ware held geworden voor de Australiërs. Het gaat niet om de rocklegende, maar om een reusachtige blushelikopter met dezelfde naam waarmee al talrijke brandhaarden een halt zijn toegeroepen.

'Berlaymonster' weer duurder
Het nieuwe gebouw voor de Europese Commissie in Brussel wordt weer een stuk duurder dan verwacht. Volgens de jongste schattingen gaat het prestigieuze pand 1,36 miljard euro (drie miljard gulden) kosten, ruim driemaal meer dan de oorspronkelijke ramingen.

Weg door slagveld
Groot-Brittannië is boos, omdat de Belgen een weg willen aanleggen door een slagveld uit WO I.
Gouden jubileum Elizabeth II Gouden jubileum Elizabeth II
Groot-Brittannië, de overzeese gebiedsdelen en 53 andere landen in het Gemenebest - eenderde van de wereldbevolking - maken zich op voor de viering van het gouden jubileum van koningin Elizabeth II.
Zware gevechten in Tsjetsjenië
Bij zware gevechten in Tsjetsjenië zijn de afgelopen dagen zeker acht Russische militairen en vier burgers gedood. Dat heeft een woordvoerder van de Tsjetsjeense separatistenleider Aslan Maschadov gezegd.

Afghaanse leider bondgenoot
van de Verenigde Staten

Twee oude gezegden zullen de komende maanden met elkaar wedijveren, nu Hamid Karzai is begonnen leiding te geven aan de Afghaanse overgangsregering.
Oudste man (112) overleden Oudste man (112) overleden
Antonio Todde - op Sardinië overleden. Over nog geen drie weken zou hij 113 zijn geworden. Todde, geboren op 22 januari 1889, werkte als herder rond de plaats Núoro. Volgens zijn kleindochter leidde hij een vrij rustig leven van hard werken. Hij volgde een diëet bestaand uit pasta, groentesoep, een klein stukje vlees en een goed glas rode wijn.
Artritis velt schaap Dolly
Het schaap Dolly, 's werelds eerste gekloonde zoogdier, heeft artritis ontwikkeld op de relatief jonge leeftijd van vijfeneenhalf jaar, dat heeft één van haar 'makers' gisteren meegedeeld.
Artritis velt schaap Dolly

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.