De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 5 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
Alles over de euro 
CrazyLife 
Weerkamer 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Het Jaarboek 2001 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Foto's kroonprins en Máxima op zegel Foto's kroonprins en Máxima op zegel
Prins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima krijgen aanstaande woensdag de eerste van de anderhalf miljoen postzegels die de PTT ter gelegenheid van het prinselijke huwelijk uitgeeft.
Toename van uitzettingen verwacht
Het aantal asielzoekers dat onder dwang van deurwaarders en politie uit de asielzoekerscentra wordt uitgezet, zal dit jaar explosief toenemen. Verwacht wordt dat de politie dit jaar ettelijke duizenden keren zal worden ingezet om voorlopig uitgeprocedeerde asielzoekers op straat te zetten, een vertienvoudiging ten opzichte van het afgelopen jaar.
Weekeinde vol met ijspret
Een beginnend schaatsster doet zijn eerste dappere pogingen op de Boerveense Plassen ten noorden van Hoogeveen. Op verschillende plaatsen in ons land kan dit weekeinde worden geschaatst op natuurijs.
Weekeinde vol met ijspret

'Ik geef nooit bier weg, ik leef ervan' 'Ik geef nooit bier weg, ik leef ervan'
Het overlijden van bierbrouwer Freddy Heineken (78) heeft ons land armer gemaakt. Er is weer wat kleur uit onze samenleving verdwenen. Heineken behoorde tot het type ondernemer als Anton Dreesmann en Albert Heijn. Ondernemers die zelf het kapitaalrisico lopen. En dat is heel wat anders dan die directies en raden van bestuur die een bedrijf leiden waar zij part noch deel aan hebben.
Kidnap zwartste dagen magnaat
Alfred Henry Heineken beleefde de zwartste dagen van zijn leven in november 1983, toen hij samen met zijn chauffeur Ab Doderer werd ontvoerd. Drie weken lang werden zij door hun kidnappers vastgehouden.
Kidnap zwartste dagen magnaat
Beslaglegging op opbrengst van boksgala Tuur Beslaglegging op opbrengst van boksgala Tuur
Een Rotterdamse aannemer heeft executoriaal beslag laten leggen op de opbrengst van de 'terugkeer-wedstrijd' die Regilio Tuur vorige maand bokste. De betrokken aannemer, Runedex, zegt van de bokser nog 30.000 gulden te goed te hebben in verband met (ver)bouwwerkzaamheden aan Tuurs herenmodezaak aan de Oude Binnenweg en diens woning.
Dvd haalt videoband in
De verkoop van dvd-spelers breekt alle records. Ruim tien procent van de huishoudens heeft er inmiddels een.

Veel inzendingen voor Zilveren Camera Veel inzendingen voor Zilveren Camera
De jury van de Zilveren Camera is druk bezig met de enorme berg inzendingen voor de prestigieuze fotoprijs. Maandag wordt de winnaar van de Zilveren Camera, voor de beste nieuwsfoto van het jaar bekendgemaakt.
Diepe rouw om agente
Het Eindhovense politiekorps is in diepe rouw gedompeld na de tragische dood van de 34-jarige politieagente Jolanda Goijarts. Zij werd donderdag geschept op de snelweg A2 bij Eindhoven terwijl zij een aanrijding met blikschade afhandelde.

Turkse dader paskamermoord
blijkt al jaren dood

De drugsverslaafde Turk Kemal Errol wordt door justitie beschouwd als de dader van de Zaanse paskamermoord op de 21-jarige Sandra van Raalten. De man blijkt overigens al in 1992 te zijn overleden.
In de vrieskou voor droomreis
Tien studenten trotseren in Utrecht de fikse vrieskou om een droomreis naar het zonnige Rio de Janeiro in de wacht te slepen. Eergisteren posteerden zij zich al voor de deur van het organiserende reisbureau.
In de vrieskou voor droomreis
Vandaag weer nieuwe eurovuurproef winkels
De middenstand staat voor een nieuwe vuurproef na de invoering van de euro. Grote vraag vandaag is voor veel middenstanders: "hebben we nog wel voldoende wisselgeld op de drukste winkeldag van de week?"

Drugskoeriers straffeloos
langs onze douane

Drugskoeriers kunnen zonder al te veel problemen een kilo cocaïne ons land binnen smokkelen. Omdat er niet genoeg cellen zijn om hen in op te sluiten, heeft het OM opdracht gegeven om hen door te laten.
'Fooitje' schadevergoeding voor mishandelde agenten
Agenten die tijdens hun werk in Amsterdam worden gemolesteerd, krijgen niet meer dan een 'fooi' als schadevergoeding. Gemiddeld werd vorig jaar nog geen duizend gulden per mishandelde agent uitgekeerd. Om redelijke vergoedingen voor de politiemensen af te dwingen, is de korpsleiding van plan de daders voor de burgerrechter slepen - een middel dat de korpsen in Rotterdam en Den Haag al twee jaar geleden ontdekten.
Gebruik internet groeit gestaag
Het gebruik van internet groeit in ons land gestaag. CBS-onderzoek wijst uit dat het aantal internetaansluitingen vorig jaar sterk is toegenomen. Internet wordt vooral voor het surfen en voor e-mail gebruikt.

Lange onderbroek is
weer in trek

Lange onderbroeken gaan als zoete broodjes over de toonbank. Volgens Irma Adema, eigenaresse van de gelijknamige textielwinkel in het Groningse Sappemeer, zijn ze niet meer aan te slepen. "Ze vliegen de deur uit."

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.