&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
AUGUSTUS

Nacht van twee minuten
Tachtig jaar na de vorige en 136 jaar voor de volgende Europese zonsverduistering scheert de maan voor de zon langs en hult het aardoppervlak twee minuten lang in een sluier van duisternis.


15.000 doden bij beving
Een allesverwoestende aardbeving in Turkije eist zeker 15.000 levens. Enkele tienduizenden mensen lopen verwondingen op, terwijl er 600.000 mensen dakloos raken.


Europese titel hockeyvrouwen
In het hol van de leeuw grijpen de Nederlandse hockeyvrouwen de Europese titel. In de finale in Keulen is Oranje voor 5000 toeschouwers met 2-1 te sterk voor Duitsland.


Monster van Assen verkracht en wurgt buurmeisje Chanel
De 7-jarige Chanel Naomi Eleveld keert op 21 juli niet meer terug van een bezoek aan de zandbak tegenover haar huis in Assen.


Licht uit in Mir
Het veelgeplaagde Russische ruimtestation Mir wordt onbeheerd in de ruimte achtergelaten. De laatste driekoppige bemanning keert terug naar de aarde.


Zwemmers Oranje regeren
Overladen met gouden, zilveren en bronzen medailles keert de Nederlandse zwemploeg terug naar Nederland. Istanboel, het strijdperk van de Europese kampioenschappen, is voor de Nederlandse waterratten een goudmijn.
1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl


december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari