&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
BESTEL HET BOEK

Wie nog eens wil terugblikken op het roerige jaar 1999 hoeft zich niet door een enkele meters hoge stapel papier een hele jaargang kranten heen te werken. De Telegraaf heeft het belangrijkste, leukste en meest aangrijpende nieuws van het afgelopen jaar gebundeld in een kleurrijk boek van bijna 200 pagina's.

Het Jaar 1999 is het tweede, opeenvolgende jaarboek van deze krant. De vorige versie werd dusdanig enthousiast ontvangen dat besloten is aan een boekenserie te werken die ieder jaar wordt aangevuld.

Honderden onderwerpen passeren de revue in het jaarboek. Een kleine greep: de zonsverduistering, de medailleregen op het EK zwemmen, de aardbeving in Turkije, het kampioenschap van Feyenoord en de rellen erna, prins Willem-Alexander's nieuwe liefde Maxima en uiteraard de roerige 'Nacht van Wiegel'.

De hoofdrolspeler in het laatstgenoemde onderwerp, VVD-boegbeeld Hans Wiegel, nam het eerste exemplaar van Het Jaar 1999 in ontvangst. Wiegel verklaarde bij die gelegenheid absoluut geen spijt te hebben van zijn stemgedrag in mei in de Eerste Kamer waardoor het wetsvoorstel tot invoering van een referendum niet de benodigde tweederde meerderheid haalde. Met zijn tegenstem stortte hij het paarse kabinet in een diepe crisis. "Het was een moeilijke beslissing, maar ik heb ruimschoots van te voren duidelijk gemaakt dat de volksraadpleging in deze opzet voor mij niet acceptabel was." Wiegel ontkende overigens niet dat hij heeft genoten van alle aandacht rond zijn persoon.

Behalve de nieuwsonderwerpen telt het nieuwe jaarboek zestien pagina's met de belangrijkste sportuitslagen, een showbizz-terugblik, een overzicht van bekende mensen die in '99 zijn overleden, columns en een index, waardoor ieder willekeurig onderwerp in een handomdraai is terug te vinden.

FOTO: Hans Wiegel is duidelijk in z'n nopjes met de aandacht die ons nieuwe jaarboek besteedt aan de 'Nacht van Wiegel'.

Overzicht
Bovendien is in dit laatste jaarboek van het millennium een overzicht opgenomen van de belangrijkste gebeurtenissen in Nederland in de afgelopen duizend jaar.

Het Jaar 1999 is in de boekhandel te koop voor ƒ24,95. Lezers van De Telegraaf-i kunnen het boek met ƒ5 korting (voor ƒ19,95) thuisbezorgd krijgen. Bestellen kan online via Siteshopper. De Telegraaf betaalt de verzendkosten.


1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december