&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Monster van Assen verkracht en wurgt buurmeisje Chanel

De 7-jarige Chanel Naomi Eleveld keert op 21 juli niet meer terug van een bezoek aan de zandbak tegenover haar huis in Assen.

Chanel Naomi Eleveld (7) moest het spelen in de zandbak voor haar huis met de dood bekopen.

Aan de martelende onzekerheid voor de ouders komt pas na drie weken een einde. De 45-jarige buurtbewoner Jan S., die elf huizen verderop woont, wordt op het station van Zwolle gearresteerd. Hij bekent dat hij het meisje op de dag van haar verdwijning seksueel heeft misbruikt en haar daarna heeft gewurgd.

Die avond heeft hij vrij spel. Zijn derde echtgenote Dunuba en 4-jarige zoontje Lucas zijn, na een daverende ruzie, op de vlucht geslagen. Later geeft het 'monster van Assen' toe dat hij ook zijn Poolse vrouw heeft verkracht en wel onder de ogen van zijn zoontje.

Rechercheurs vinden Chanels ontzielde lichaam in de nauwe kruipruimte onder S.' rijtjeshuis aan de Mozartplaats. Jan S. krijgt al een dag na de verdwijning bezoek van de politie. Zijn woning wordt echter niet doorzocht omdat er geen serieuze verdenking tegen hem bestaat. Omwonenden vinden dit onbegrijpelijk. Jan S. is pas zeven maanden op vrije voeten. Hij zat een straf van drie jaar uit wegens verkrachting van een toen 14-jarig meisje uit Klazienaveen.


Chanel wordt naar haar laatste rustplaats gebracht.

Pas na drie dagen is de zedendelinquent een hoofdverdachte. Op dat moment is hij op de vlucht en verkracht hij in Heerlen een vrouw.

Onderzoek van deze krant leert dat Jan S. als een hongerend roofdier altijd op zoek is naar seks. Zijn eerste vrouw Jelly zegt: "Hij wil altijd seks, zelfs toen ik ziek was. Ze hadden hem direct levenslang moeten geven en ik zou het helemaal niet erg vinden als we zijn overlijdensbericht in de krant zien staan."

De kindermoordenaar blijkt ook een fervent bezoeker van prostituees te zijn. In Groningen geniet hij bekendheid vanwege zijn vreemde sekswensen zoals het tegen betaling dichtsnoeren van kelen van vrouwen van lichte zeden.

De Tweede Kamer vindt dat ontuchtplegers, ook nadat zij hun straf hebben uitgezeten, door de politie op de voet moeten worden gevolgd. CDA-leider Jaap de Hoop Scheffer stelt dat het 'monster van Assen' nooit meer als vrij man in de maatschappij mag terugkeren.

Chanel wordt onder grote belangstelling op het kerkhof in Norg begraven. Het witte kistje is bedekt met een bloemenzee en een teddybeertje. Enkele dagen daarvoor vindt een stille tocht plaats die begint bij de zandbak, waar haar gruwelijke dood werd ingeluid.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari