Websites banken in opmars
Startpagina en Ilse blijven de populairste Nederlandse sites, nog voor MSN en Omroep.nl. Dit blijkt uit on-line bereiksmetingen van Multiscope. Een snelle stijger is dit jaar Detelefoongids.com. Niet zo verwonderlijk, want het zoeken van telefoonnummers gaat prima via internet.

Universele afstandsbediening
Philips komt met een nieuwe universele afstandsbediening die volledig valt te programmeren. Deze ProntoPro is eigenlijk een klein computertje, geschikt voor een veelheid aan beeld- en geluidsapparatuur zoals tv, video, cd en dvd. Deze afstandsbediening heeft een lcd kleurenaanraakscherm.

Cd-branders nog sneller
Cd-branders worden steeds sneller. Onder meer Acer, Philips, Ricoh, Sony en Yamaha hebben 'cd-rewritables' uitgebracht met 20-voudige schrijfsnelheid. Maar nu zijn al weer branders in aantocht die nog rapper werken. "Gauw even een cd-tje branden" is nu echt mogelijk.

DVD VIDEO-verkoophit
DVD-spelers behoren dit jaar tot de best verkochte consumentenelektronica. Sinds januari zijn er al 350.000 spelers over de toonbank gegaan. De opmars van dvd gaat zelfs sneller dan de cd en vhs. Ook het aanbod van titels is in een jaar tijd verdubbeld.

World Cyber Games
Nederland heeft één gouden medaille gewonnen tijdens de Olympische Spelen voor computergames, de World Cyber Games in Korea. De oranje ploeg was het beste bij "Unreal Tournament". De meeste medailles gingen naar het gastland.

Bill Gates
Bill Gates heeft dezelfde vervelende ervaring met Windows als miljoenen andere gebruikers: zijn computer loopt nog wel eens vast. De rijkste man ter wereld geeft dat toe in een vraaggesprek met de 15-jarige Britse scholiere Sarah Laughton. Voor de website van de BBC zei Gates dat hij zo'n geval telkens tot de bodem laat uitzoeken.

© 1996 - 2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl