Afstandsbediening met pc te programmeren

Philips komt met een nieuwe universele afstandsbediening die volledig valt te programmeren. Deze ProntoPro is eigenlijk een klein computertje, geschikt voor een veelheid aan beeld- en geluidsapparatuur zoals tv, video, cd en dvd. Deze afstandsbediening heeft een lcd kleurenaanraakscherm.

Je kunt zelf met de computer bepalen wat er op het schermpje komt te staan. Alle merken zijn voorgeprogrammeerd, waardoor de Pronto onmiddellijk werkt. Voor gebruikers die zelf willen programmeren, is speciale software toegevoegd. Een complete reeks bedieningshandelingen kan in een macro worden vastgelegd. Vervolgens kopieer je deze sequentie van de pc naar de ProntoPro. Met één druk op de knop zijn zo meerdere functies of meerdere apparaten te activeren.

Philips maakt sinds 1998 universele bedieningen. De nieuwe ProntoPro is met name bedoeld voor mensen die hun audio- en video-apparatuur 'volledig onder controle' willen hebben.

Foto: Philips

Op internet bestaan verschillende 'communities' van mensen die tips, graphics en configuraties uitwisselen. De ProntoPro heeft een geheugen van 8 MB, waarop gemakkelijk alle graphics, bijzondere configuraties en macro's kunnen worden opgeslagen. Je hoeft de afstandsbediening niet op de apparatuur te richten. Hij werkt vanuit bijna elke positie. Dankzij het gebruik van radiofrequenties is alle apparatuur in huis te bedienen, ook door muren heen.

De Pronto kost 1250 euro, inclusief docking station. Een Amerikaan heeft samen met zijn zoon www.remotecentral.com opgezet. Deze website laat uitgebreid zien wat er allemaal gaande is binnen de Pronto community. Inmiddels is de site uitgegroeid tot een soort centrum voor alle bedrijven in de 'remote control' branche. Zie ook www.pronto.philips.com

TERUG NAAR INHOUD

© 1996 - 2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl