De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 19 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Verbijsterering over anti-Van Hooijdonkstemming
   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x302, 12kb)
Pierre van Hooijdonk zou door de Feyenoord-supporters op handen gedragen moeten worden. (Foto: MATTY VAN WIJNBERGEN)
ROTTERDAM - Hij schiet ze er met de regelmaat van de klok uit alle hoeken en standen in. En toch wordt Pierre van Hooijdonk op de een of andere manier niet gepruimd door een deel van het Feyenoord-publiek. Een vreemd fenomeen als je bedenkt dat er sinds Ove Kindvall louter miskopen in De Kuip hebben rondgelopen. En dat al dertig jaar lang. Een aantal prominente aanvallers begrijpt niets van de anti-stemming jegens 'Big Pete'. Hij moet op dezelfde voet doorgaan, zegt de één. Een ander vindt dat Pierre onverstoorbaar moet blijven. En weer een ander meent, dat die Feyenoorders juist heel dankbaar moeten zijn met een topscorer als Van Hooijdonk in hun midden.

RUUD GEELS: "Ik ben geschrokken van die stukken in de kranten. Ik dacht juist dat hij hartstikke populair was in Rotterdam. Dit had ik echt niet verwacht, want Pierre is een wereldspeler, een topper. Zelf heb ik vier jaar voor zowel Feyenoord als Ajax gespeeld. Ook toen was er een klein aantal mensen dat het schijnbaar niet in je zag zitten. Maar Pierre moet op dezelfde voet doorgaan. Hij heeft genoeg zelfvertrouwen om daar doorheen te kijken. Het publiek van Feyenoord moet blij met hem zijn; zo'n kanjer moet je koesteren. Ik sta achter hem."

KEES KIST: "Pierre moet zich niets van het publiek aantrekken. Als hij de ballen, én vooral die vrije trappen, er blijft inknallen, staat het publiek hem weer toe te juichen. Die jongen beslist bijna alle wedstrijden in het voordeel van Feyenoord. Met zo'n geweldige productie en rendement hoef je je nergens druk om te maken. Hij moet onverstoorbaar, als hij dat tenminste al niet is, blijven. Ik vind het een kanjer."

CEES VAN KOOTEN: "De mensen moeten niet zeuren. Van Hooijdonk is reuze belangrijk voor Feyenoord. Ik snap er niks van, want hij laat ook Tomasson veelvuldig scoren. Ik vind wel, en daar heb ik het wel eens met hem over gehad, dat hij zich veel te veel uit de spits laat zakken. Hij werkt zich een ongeluk, omdat hij kampioen wil worden. Dat straalt hij helemaal uit. Die Feyenoorders moeten juist dankbaar zijn dat ze een topscorer in hun midden hebben. Wat wil men nu eigenlijk?"

COR VAN DER GIJP: "Als ex-speler vind ik het gevoelsmatig totaal onbelangrijk hoe je scoort. Maar als je zoals Pierre van Hooijdonk, 21 goals maakt in 26 wedstrijden, neem ik daar diep mijn petje voor af. Onbewust identificeer je, zoals ik als oud-spits, je met de gedragingen van de spitsen die je ziet. In de lucht heeft Pierre nog wat problemen, maar over zijn vrije trappen en als aanspeelpunt ben ik niet ontevreden. Zijn gedrag spreekt me ook aan. Hij is, vermoed ik, eenzelfde type als ik. En over die 'bewonderaars' van Pierre zeg ik: het geluk is niet met de dommen, maar juist met de ijverigen onder ons."

PETER HOUTMAN: "Ik vind het héél vreemd. Eindelijk heeft Feyenoord iemand die goals maakt. We moeten blij zijn, dat we misschien wel de topscorer van Nederland in huis hebben. Het is dan ook typisch dat men om Korneev gaat roepen als er, zoals zondag, een strafschop genomen moet worden. Over één ding hoeft Pierre niet in te zitten: in Rotterdam zegt men meteen waar het op staat. Het blijft wel hoogst opvallend, omdat het publiek van Feyenoord altijd als een man achter het elftal staat. Zelf heb ik een goede band met het publiek gehad, want ik bleef scoren. Misschien wil men Pierre louter en alleen maar in de punt van de aanval zien. Maar wat er werkelijk aan mankeert? Ik zou het echt niet weten."

WIM KIEFT:"Hij kan niet meer doen dan hij moet doen. Pierre staat er op de beslissende momenten. En in maart, zo weet iedereen, vallen de beslissingen. In het begin had hij het wel moeilijk. Misschien dat hij te veel mee wilde voetballen. Nu is hij de grote vedette die er staat als het er echt op aankomt. Ik zou niet weten wat hij nog meer zou moeten brengen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 19 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.