De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 19 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Handbalsters op eigen benen
   
 

AMSTERDAM - Het pad naar het ultieme doel was voor de Nederlandse handbalsters vanaf de start van het Oranjeplan, ruim vijf jaar geleden, overduidelijk. Eerst proeven aan internationaal tophandbal op het EK 1998 in eigen land, daarna kwalificatie voor het WK in 2000 in Noorwegen en de OS in Sydney, vervolgens een rol van betekenis spelen op het EK van 2002 in Denemarken en dan via het WK 2003 plaatsing voor Athene 2004 realiseren. En dit alles onder de bezielende leiding van coach Bert Bouwer en suikeroom Ton van Born, directeur van hoofdsponsor Datateam Detachering. Maar in deze strakke planningsketen zijn kinken ontstaan na het afhaken van de hoofdsponsor.

De grote verliezers van deze maatregel zijn de vrouwen internationals zelf. De meestenvan hen hebben een contract met Datateam, dat hen vervolgens bij buitenlandse clubs stalde en vervoerskosten en salaris betaalde. "De speelsters hebben echter hun eigen kwaliteit bewezen, dus hoeven ze er niet slechter van te worden", ziet NHV-directeur Vince Evers het allemaal nog niet zo zwaar in.

Ook voor het NHV ziet hij geen beren op de weg. "De bijdrage van Datateam (jaarlijks €300.000) valt buiten het budget van het Nederlands team (€1,2 miljoen), waardoor we geen concessies hoeven te doen aan het programma richting 2004."

Hij gaat daarmee voorbij aan het feit dat een gedeelte van het begeleidingsteam op de loonlijst van Van Born staat en dat die kosten gedragen moeten gaan worden door het NHV of een nieuwe sponsor. En die is hard nodig, omdat ook het NOC*NSF haar jaarlijkse subsidie met 60 procent heeft verminderd naar €100.000 wegens het tegenvallende resultaat op het WK in Italië. "Maar ik ben zeer positief gestemd over nieuwe sponsors, de gesprekken zijn in een vergevorderd stadium", blijft Evers optimistisch.

Bondscoach Bert Bouwer ziet zich na het vertrek van zijn 'Oranjeplan-compagnon' Van Born evengoed met een probleem geconfronteerd. "We hebben snel een sponsor nodig om de talentontwikkeling niet in gevaar te laten komen."

Het is te hopen dat het NHV er snel in slaagt de zaken financieel weer op de rails te krijgen. Vooral ook voor de ontwikkeling van het team dat in 2004, via het WK 2003 in eigen land, moet gaan oogsten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 19 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.