De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Hoge gasten schuiven
alvast aan bij Beatrix

Van onze verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - De vandaag jarige koningin Beatrix maakt van de gelegenheid gebruik om de voor Het Huwelijk al in Nederland aanwezige koninklijke gasten vanavond een diner en feestje aan te bieden. Sommige genodigden komen daarom zelfs een dagje eerder naar Amsterdam.

Prins Willem-Alexander en zijn aanstaande bruid Máxima Zorreguita zijn vanavond uiteraard de eregasten in het Paleis op de Dam. Of prins Claus aanwezig zal zijn, is verre van zeker. De prins kampt nog steeds met een uiterst zwakke gezondheid en de festiviteiten van dit moment vallen hem zeer zwaar.

De eerste van de prominente gasten arriveerde gisteren al. Kroonprins Naruhito van Japan. De jonge vader kwam zonder zijn vrouw prinses Masako, die liever bij hun pasgeboren dochtertje bleef.

Vandaag komen ook de koninklijke vertegenwoordigers van de vorstenhuizen van Denemarken, Zweden, Noorwegen, België en Spanje aan. Zo kunnen zij ook vanavond de feestelijkheden rond de verjaardag van de vorstin meevieren. De Japanse kroonprins verblijft, evenals de meeste koninklijke gasten, in het prestigieuze Amstel Hotel.

Vesting

Dit hotel is vanaf gisteren verboden gebied voor 'de gewone man' en andere pottenkijkers. Het Amstel werd gisteren voorafgaand aan de komst van de Japanse gast ondersteboven gekeerd op zoek naar bommen. Ook de wijde omgeving is gecontroleerd en het hotel zelfs is inmiddels veranderd in een vesting.

Hoewel het Amstel Hotel geen mededelingen verstrekt over de identiteit van zijn gasten, is bekend dat naast de Japanse kroonprins ook VN-baas Kofi Annan en de voormalig president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela, in het vijfsterren hotel verblijven.

Ondertussen wordt in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar aanstaande zaterdag het huwelijk van de prins en Máxima wordt ingezegend, keihard aan de versiering gewerkt. Tienduizenden witte bloemen zullen zaterdag de ruimte opsieren. Ontwerper Johan Weisz is zelf de tel kwijt geraakt. Er zijn witte tulpen, narcissen, hyacinten, lelietjes-van-dalen, gerbera's en hortensia's. Ook de lievelingsbloemen van prinses Juliana, witte lathyrussen, en verder rodondendrons, tracheliums en struiken seringen zorgen voor een romantische bloemenzee. Een aantal soorten is speciaal 'in bloei getrokken' omdat ze normaal begin februari niet bloeien.

In de Beurs van Berlage, waar het burgerlijk huwelijk wordt gesloten, zullen geel en blauw de overheersende tinten zijn.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 31 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.