De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 29 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Winstje op
Wall Street

Van een onzer verslaggeefsters

   
 

NEW YORK - Nadat de Amerikaanse beurzen gisteren positief van start gingen, moesten in de loop van de middag zowel de Dow Jones-index als de Nasdaq index weer inleveren. Toch sloten beide beurzen uiteindelijk de dag positief af. De Dow sloot 25,67 punten hoger op 19865,75 en de schermenbeurs noteerde 6,25 punten in de plus op 1943,95.

Opwekkend bedrijfsnieuws en enkele gunstige macro-cijfers deden de hoop op een aanstaand economisch herstel opleven. Ook meevallende cijfers van bedrijven en positieve adviezen van analisten voedden het optimisme. Zo maakte Xerox een winst, exclusief buitengewone baten en lasten, bekend. Hiermee verraste het bedrijf de analisten, die er vanuit gingen dat de onderneming in de rode cijfers zou zitten. De kopieerapparatenmaker won 13% op $11,24.

Supermarktconcern Wal-Mart meldde goede verkoopcijfers, met stijgingen van de verkopen aan de bovenkant van de eerdere prognose van 4 tot 6% in de eerste weken van dit jaar. Wal-Mart werd duurder 0,39% duurder op $58,63.

Onrustbarend bedrijfsnieuws kwam gisteren van netwerkbedrijf Global Crossing. Na Kmart en Enron heeft nu ook het netwerkbedrijf surseance van betaling aangevraagd. Global Crossing noteerde 41% in de min op $0,30. Ook was er minder goed nieuws van speelgoedketen Toys R'Us. Deze keten heeft aangekondigd 1900 banen te gaan schrappen, 64 winkels te sluiten en een voorziening te treffen van $126 miljoen in het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar. Het aandeel reageerde echter zeer positief en steeg 6% op $19,90. Credit Suisse First Boston was positief over Texas Instruments. Volgens de bank stelt een beter economisch klimaat de chipmaker in staat tot het verhogen van de marges. Dit werd gehonoreerd met een koerswinst van 3,5% voor Texas Instrumentsop $28,40.

Palm handheld-computers beleefde goed tijden op de beurs. Het aandeel won 6,4% op $4,15. De aankondiging van een veelbelovend nieuw model, gericht op het bedrijfsleven, leverde het aandeel de koerswinst op.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 29 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.