De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 29 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Advocatenduo eist
alsnog vervolging
van Nina Brink

Van een onzer verslaggevers

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 15kb)
NINA BRINK ... klacht hoogstwaarschijnlijk niet ontvankelijk ...
AMSTERDAM - Het advocatenduo Gerard Spong en Oscar Hammerstein eist dat Nina Brink alsnog strafrechtelijk wordt vervolgd voor haar rol rond de omstreden beursgang van internetbedrijf World Online (WOL). Om dat voor elkaar te krijgen, heeft het duo een klacht ingediend bij het gerechtshof in Amsterdam. Het hof gaat nu bekijken of fraudeofficier Henk de Graaff zijn werk wel goed heeft gedaan. Afgelopen zomer besloot de officier namelijk niet over te gaan tot strafrechtelijke vervolging van Brink.

Het kan enkele maanden duren voordat het gerechtshof bepaalt of de beslissing wordt teruggedraaid.

De Graaff heeft inmiddels een andere baan. De aanklager, die veel kritiek kreeg op zijn optreden in de Clickfonds-zaak, gaat zich bezighouden met de oprichting van het tweede landelijk parket dat in Den Haag komt.

Volgens Hammerstein zijn er voldoende mogelijkheden voor het Openbaar Ministerie (OM) om alsnog een strafzaak tegen Brink te beginnen. "Een aantal hoogleraren die Spong en ik hierover hebben geraadpleegd, bevestigt dit bovendien."

Brink laat via een woordvoerster echter weten dat zij de klacht van Hammerstein met vertrouwen tegemoet ziet. "Zij gelooft dat er na het grondige onderzoek van de STE, Euronext en Justitie geen reden is voor een klacht."

De voormalig 'chairwoman' van WOL is eveneens verbaasd dat Spong en Hammerstein met deze klacht komen, terwijl de zaak al maanden geleden is geseponeerd. "De klacht is hoogstwaarschijnlijk niet meer ontvankelijk", laat de woordvoerster van Brink weten.

Spong en Hammerstein bewandelen zowel het strafrechtelijke als het civielrechtelijke pad om compensatie te krijgen voor duizenden beleggers, die gedupeerd zijn geraakt door de aanschaf van WOL-aandelen bij de beursgang in maart 2000. De raadsheren verwijten Brink dat ze rond de beursintroductie onjuiste en onvolledige informatie heeft verstrekt over haar eigen aandeel in WOL.

Volgens Hammerstein heeft Brink inmiddels zowel Spong als hijzelf aansprakelijk gesteld voor eventuele negatieve gevolgen die deze zaak voor haar kan hebben. "Maar dat vinden we prachtig", zegt Hammerstein laconiek. "Iemand die goed in zijn vel zit, wacht deze zaak namelijk met vertrouwen af. Dit dreigement geeft aan dat ze niet precies begrijpt wat ze hiermee aan moet."

Het OM komt waarschijnlijk binnenkort nog naar buiten met de resultaten van een onderzoek naar diverse betrokkenen rond de veelbesproken beursgang.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 29 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.