De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 12 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Begrafenis Rowena
vandaag in Dordrecht

Van een onzer verslaggeefsters

   
 

DORDRECHT - Het 'meisje van Nulde', Rowena Rikkers, wordt deze morgen begraven in Dordrecht. De officier van justitie heeft de stoffelijke resten vrijgegeven en ter beschikking gesteld aan de familie.

Familie en genodigden nemen om tien uur afscheid van het in augustus vermoorde meisje in de aula van de algemene begraafplaats Essenhof. Aansluitend wordt ze op die begraafplaats aan de Nassauweg begraven.

HeDe stoffelijke resten zijn nu pas vrijgegeven, omdat het rechercheteam van Nulde pas begin december de identiteit van het meisje kon achterhalen. Het rechercheteam zoekt momenteel de moeder van het meisje en de vriend van de moeder. Het tweetal is eind augustus voor het laatst gesignaleerd in Rotterdam. De politie beschouwt hen als verdachten.

Opnieuw hebben zich de afgelopen dagen ooggetuigen gemeld die de voortvluchtige moeder en stiefvader van de vermoorde kleuter Rowena Rikkers (4) hebben gesignaleerd. De meldingen komen steeds weer, onafhankelijk van elkaar, uit Spanje. Langs de Spaanse kusten blijken lezers van De Telegraaf inmiddels zelfs massaal uit te kijken naar het spoorloze duo Wanda Rikkers (25) en Mike J. (32) die van de gruwelijke kindermoord worden verdacht.

Een echtpaar uit Purmerend zegt de vluchtauto precies een week geleden te hebben gezien in het centrum van het bergstadje Ronda. "Een dag later zagen wij dezelfde wagen tot onze verbazing langs de boulevard van het vissersdorp La Carihuela." De Purmerendse vakantiegangers ontwaarden bij de Mercedes Vito bovendien een man wiens signalement overeenkomt met dat van Mike J.

Andere vakantiegangers uit Noord-Holland zijn er zeker van dat zij Wanda Rikkers, Mike J. en peuter Rochelle (2) een maand na de moord in het Noord-Spaanse Sitges hebben gesproken. "Ze stonden in een witte Mercedes Vito bij het fort langs de boulevard van dat dorp. De vrouw praatte honderduit en zei dat ze op weg waren naar een camping. Op de achterbank zat een stil en schijnbaar angstig klein meisje. "




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 12 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.